Retete de prajituri / Torturi

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Reteta Tort Pavlova

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea:
  • 350 g albus (~ 9 albusuri)
  • 320 g zahar (pudra)
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 40 g amidon
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • fructe de padure (zmeura, afine)
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 4 linguri zahar
loading...
Desi sunt o mare iubitoare de ciocolata, pot sa spun cu mana pe inima ca tort Pavlova este un desert absolut fabulos Da, e adevarat, coptul blaturilor dureaza si s-ar putea sa ti se para o vesnicie cat cuptorul sta aprins, dar crede-ma ca merita fiecare grad care s-ar putea sa se ridice in termometrul din casa

Mod de preparare Tort Pavlova:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
  • cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce
  • nu este necesar sa folosesti zahar pudra din comert. Este suficient sa ai o rasnita de cafea si in cateva secunde ai facut zahar pudra folosind zahar tos

Cum se obtin blaturile de bezea pentru Tort Pavlova:

Punem bezeaua intr-un posh.  In tava tapetata cu hartie de copt desenam cercuri de 25, 22 si 18 cm.

  • in functie de cat de mare iti este tava le poti potrivi astfel incat sa coci blaturile in cat mai putine ture. Eu le-am copt pe rand 🙂

Umplem cercurile cu bezea, spritand forma dorita.

  • nu este absolut necesar sa spritzezi bezeaua, o poti pune uniform cu lingura 🙂

Dam tava la cuptor la foc mic ( sau 100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.

  • bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca si trebuie avut in vedere ca se mai intareste dupa ce se raceste
  • blaturile se pot pregati cu o zi inainte, dar trebuie pastrate intr-un loc uscat, acoperite cu hartie de copt

Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.

Crema pentru Tort Pavlova:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Sosul de capsuni:

Capsunile pasate si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc potrivit. Dam cateva clocote, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

  • in functie de preferinta voastra si de cat de dulci sunt capsunile puneti zahar mai mult sau mai putin, adaptati dupa gustul vostru

Tortul se va monta cu putin timp inainte de servire, cateva ore, altfel bezeaua se inmoaie.

Punem primul blat, cel mai mare, pe un platou si acoperim cu un strat de crema. Punem si un strat de afine si bucati de zmeura, apoi stropim cu sos de capsuni. Continuam in acelasi mod pana terminam de asamblat.

  • blaturile de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema

Pofta buna! 😉

Tort Pavlova

RETETA IN IMAGINI

Puteti incerca si varianta mini a acestul desert delicios

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]