Retete de prajituri / Torturi

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Reteta Tort Pavlova

Ingrediente

  • Pentru blaturile de bezea:
  • 350 g albus (~ 9 albusuri)
  • 320 g zahar (pudra)
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 40 g amidon
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 200 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • fructe de padure (zmeura, afine)
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 4 linguri zahar
loading...
Desi sunt o mare iubitoare de ciocolata, pot sa spun cu mana pe inima ca tort Pavlova este un desert absolut fabulos Da, e adevarat, coptul blaturilor dureaza si s-ar putea sa ti se para o vesnicie cat cuptorul sta aprins, dar crede-ma ca merita fiecare grad care s-ar putea sa se ridice in termometrul din casa

Mod de preparare Tort Pavlova:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
  • cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce
  • nu este necesar sa folosesti zahar pudra din comert. Este suficient sa ai o rasnita de cafea si in cateva secunde ai facut zahar pudra folosind zahar tos

Cum se obtin blaturile de bezea pentru Tort Pavlova:

Punem bezeaua intr-un posh.  In tava tapetata cu hartie de copt desenam cercuri de 25, 22 si 18 cm.

  • in functie de cat de mare iti este tava le poti potrivi astfel incat sa coci blaturile in cat mai putine ture. Eu le-am copt pe rand 🙂

Umplem cercurile cu bezea, spritand forma dorita.

  • nu este absolut necesar sa spritzezi bezeaua, o poti pune uniform cu lingura 🙂

Dam tava la cuptor la foc mic ( sau 100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.

  • bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca si trebuie avut in vedere ca se mai intareste dupa ce se raceste
  • blaturile se pot pregati cu o zi inainte, dar trebuie pastrate intr-un loc uscat, acoperite cu hartie de copt

Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.

Crema pentru Tort Pavlova:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • crema de branza se poate inlocui cu mascarpone

Sosul de capsuni:

Capsunile pasate si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc potrivit. Dam cateva clocote, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.

  • in functie de preferinta voastra si de cat de dulci sunt capsunile puneti zahar mai mult sau mai putin, adaptati dupa gustul vostru

Tortul se va monta cu putin timp inainte de servire, cateva ore, altfel bezeaua se inmoaie.

Punem primul blat, cel mai mare, pe un platou si acoperim cu un strat de crema. Punem si un strat de afine si bucati de zmeura, apoi stropim cu sos de capsuni. Continuam in acelasi mod pana terminam de asamblat.

  • blaturile de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema

Pofta buna! 😉

Tort Pavlova

RETETA IN IMAGINI

Puteti incerca si varianta mini a acestul desert delicios

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Iulia says:

    Buna! Blaturile de bezea se inmoaie de la crema?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]