Reteta Tort Pavlova
INGREDIENTE
- Pentru blaturile de bezea:
- 350 g albus (~ 9 albusuri)
- 320 g zahar (pudra)
- 3 linguri zeama de lamaie
- 40 g amidon
- Pentru umplutura:
- 500 ml smantana pentru frisca
- 200 g crema de branza
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- fructe de padure (zmeura, afine)
- Pentru sosul de capsuni:
- 300 g capsuni
- 4 linguri zahar
Mod de preparare Tort Pavlova:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga zeama de lamaie si amidonul si se omogenizeaza usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- zeama de lamaie se poate inlocui cu otet
- cantitatea de zahar in reteta de Pavlova este mult mai mare (poate ajunge si la dublul cantitatii de albus), eu am adaptat in functie de preferinta noastra de dulce
- nu este necesar sa folosesti zahar pudra din comert. Este suficient sa ai o rasnita de cafea si in cateva secunde ai facut zahar pudra folosind zahar tos
Cum se obtin blaturile de bezea pentru Tort Pavlova:
Punem bezeaua intr-un posh. In tava tapetata cu hartie de copt desenam cercuri de 25, 22 si 18 cm.
- in functie de cat de mare iti este tava le poti potrivi astfel incat sa coci blaturile in cat mai putine ture. Eu le-am copt pe rand 🙂
Umplem cercurile cu bezea, spritand forma dorita.
- nu este absolut necesar sa spritzezi bezeaua, o poti pune uniform cu lingura 🙂
Dam tava la cuptor la foc mic ( sau 100 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 70 de minute. Bezeaua trebuie sa fie tare si crocanta, usor sfaramicioasa la atingere.
- bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca si trebuie avut in vedere ca se mai intareste dupa ce se raceste
- blaturile se pot pregati cu o zi inainte, dar trebuie pastrate intr-un loc uscat, acoperite cu hartie de copt
Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi se dezlipesc cu atentie de pe hartia de copt.
Crema pentru Tort Pavlova:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
- crema de branza se poate inlocui cu mascarpone
Sosul de capsuni:
Capsunile pasate si zaharul le punem intr-o craticioara pe foc potrivit. Dam cateva clocote, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.
- in functie de preferinta voastra si de cat de dulci sunt capsunile puneti zahar mai mult sau mai putin, adaptati dupa gustul vostru
Tortul se va monta cu putin timp inainte de servire, cateva ore, altfel bezeaua se inmoaie.
Punem primul blat, cel mai mare, pe un platou si acoperim cu un strat de crema. Punem si un strat de afine si bucati de zmeura, apoi stropim cu sos de capsuni. Continuam in acelasi mod pana terminam de asamblat.
- blaturile de bezea se asambleaza cu putin timp inainte de servire, altfel bezeaua se va inmuia de la crema
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Puteti incerca si varianta mini a acestul desert delicios
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
16 comentarii
Buna! Blaturile de bezea se inmoaie de la crema?
Da
In cat timp recomanzi sa fie servit tortul de la montaj? Risca sa se inmoaie prea tare?
In cateva ore, neaparat tinut la frigider.
Arata f bine…pt cate portii este reteta? Ms
Din tortul asta poti face lejer 10-12 felii
Se răcește scos din cuptor sau in cuptor după cele 70 minute de coacere
Scos din cuptor, pe un gratar, cu tot cu hartia de copt
Eu nu reusesc sa dezlipesc blatul de hartia de copt. Crapa…:((
L-ai lasat sa se raceasca?
Cum îmi dau seama ca bezeaua e coapta?
este uscata si crocanta
Bună! Unde ținem bezeaua pana se coace blatul?
Nu se pune la frigider, daca la asta va referiti 🙂
Albusurile nu se inmoaie daca le coacem pe rand??
Daca sunt batute bine, tin cat sa le ajunga randul la copt 🙂