Pentru astazi avem o reteta de Mini Paris Brest cu crema de cafea, niste prajituri absolut senzationale. Au fost savurate pana la ultima!
Am folosit reteta de coji de eclere pe care v-am mai spus ca n-o mai schimb :D, iar pentru crema fiarta am inlocuit o parte din cantitatea de lapte cu cafea tare, de tip espresso. Eu am ales sa o prepar la noul , care prepara espresso perfect de fiecare dată, latte sau cappucino. Mai multe detalii si pretul acestei bijuterii de espressor gasiti .
INGREDIENTE
- Crema de cafea:
- 4 galbenusuri
- 150 g zahar
- 50 g amidon
- 250 ml lapte
- 250 ml espresso proaspat preparat
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- esenta de vanilie
- 1 lingura zahar pudra vanilat
- Aluat oparit:
- 150 ml lapte
- 150 ml apa
- 125 g unt
- 250 g faina
- un praf de sare
- 6 oua
Mod de preparare Mini Paris Brest cu crema de cafea:
Aluat:
Se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea.
Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Aluatul se va strange, iar pe fundul cratitei va ramane o pelicula de aluat. Lasam sa se raceasca, timp in care aluatul se va mai intari. Mixam usor, sa desfacem compozitia, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare
- in functie de marimea oualor, incepeti cu 6 oua si daca mai este necesar mai adaugati un ou sau doua. Aluatul final trebuie sa fie lucios si cremos, dar nu moale, care curge
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt, cercuri de cca 10 cm diametru. Unge cu galbenus de ou si presara fulgi de migdale.
Se da tava la cuptor la foc mare (220-230 grade) pentru 15-20 minute, timp in care cojile sunt crescute si rumenite usor. Apoi inca 10-15 minute la foc mediu (180-190 grade la cuptor electric sau 160-170 grade cuptor electric cu ventilatie). Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
- in functie de cuptorul fiecaruia, urmariti stadiul de coacere. Este posibil ca 20 de minute sa fie prea mult, caz in care reduceti timpul de coacere
Crema de cafea cu mascarpone:
Galbenusurile si zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca bine. Se adauga si amidonul si se omogenizeaza, dupa care se toarna cafeaua si laptele, putin cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
Se pune vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, se fierbe compozitia pana se ingroasa, amestecand continuu.
- pe baia de aburi fierberea cremei va dura mai mult decat daca o fierbeti pe foc
Se da deoparte de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se pune esenta de vanilie dupa gust. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Smantana pentru frisca, zaharul vanilat si mascarponele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma.
Budinca racita se mixeaza putin, cat sa se desfaca si se adauga crema cu mascarpone. Se mixeaza scurt pana se obtine o crema fina si omogena. Se da la rece pana in momentul folosirii.
Asamblare Mini Paris Brest cu crema de cafea:
Cojile de aluat oparit se taie in doua. Se spriteaza crema de cafea, se pune capacul taiat, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Se dau la rece pana in momntul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
4 comentarii
Buna seara Miha, ma bucur tare mult ca te-am descoperit! Am gasit multe retete interesante si in mod cert voi prepara citeva dintre ele de ex. „Mini Paris Brest”. Simplu fapt ca am citit reteta, deja si-au facut efectul… Inainte de toate te-as ruga, insa, scrie-mi cite oua sint la crema de cafea cu mascarpone, pt. ca la „Choux a la Creme” nu scrie nimic despre oua (???) sau nu este aceeasi reteta? Banuiesc ca am omis ceva, sau poate nu m-am uitat unde trebuia…dar in ce priveste Computer nu ma prea descurc…cu gatitul si coptul mi-este mult mai usor dar…. Iti multumesc deja pt. raspuns si-ti doresc SARBATORI FERICITE si un AN NOU cu MULTA SANATATE si NOROC
Acum apare si lista de ingrediente.
Multumesc 🙂
Buna seara! Cate bucati ies din aceste cantitati?
In jur de 20 bc, in functie de cat de mari sau mici le faci