Reteta Prajitura turnata cu mere si nuci
Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati si aceasta varianta de prajitura turnata cu mere si nuci. Umplutura a fost un experiment, ca sa spun asa, cu un rest de mere calite ramase de la o placinta. Minunata!

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 2 oua
- 9 linguri zahar (pudra)
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- ~300 g mere calite
- 100 g nuca macinata
Mod de preparare Prajitura turnata cu mere si nuci:
In cazul in care nu aveti merele deja calite, puteti vedea AICI cum se prepara.
Blat pentru prajitura turnata cu mere si nuci:
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.
- esenta de vanilie se poate inlocui cu orice alta aroma aveti si va place
- cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinta voastra de dulce
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta, dar nu se rumeneste. Dupa acest interval de timp se scoate tava, se repartizeaza uniform merele calite amestecate cu nuca macinata si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.
Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumeneste deasupra. Se portioneaza dupa ce se raceste.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
1 comentariu
Este cu siguranta o prajitura care nu dezamageste.Multu mesc mult.