Prajitura turnata cu mere calite – reteta simpla, explicata pas cu pas
Fie ca e cu mere, fie ca e cu branza sau cu orice alta umplutura va place, prajitura turnata este una dintre cele mai bune. Pe langa asta nu e costisitoare si se prepara foarte usor. Voi ati facut pana acum prajitura turnata cu mere calite?
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 2 oua
- 9 linguri zahar (pudra)
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- ~1 kg de mere
- zahar dupa gust (in functie de cat de dulci sunt merele)
- scortisoara macinata
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare Prajitura turnata cu mere calite:
Umplutura pentru prajitura turnata cu mere calite:
Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun apoi intr-o cratita in care am pus ulei si le calim la foc mediu. Indulcim dupa gust si aromam cu scortisoara macinata.
- daca nu va place scortisoara o puteti omite si aromati cu vanilie
Blat:
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta, dar nu se rumeneste.
Dupa acest interval de timp se scoate tava, se repartizeaza uniform merele calite si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.
Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute.
Se portioneaza dupa ce se raceste.
Pofta buna!
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
Prajitura turnata cu branza ati incercat-o?
11 comentarii
Foarte bine explicată rețeta! Și ce bine arată poza de final. O voi încerca chiar în seara acesta. De mult îmi doream să găsesc o prăjitură cu mere care să nu fie prea complicată de făcut. În plus, prăjitura ta îmi amintește foarte mult de bunica. Ține-o tot așa. Ai câștigat și un cititor fidel!
multumesc 🙂
Astazi am incercat-o si eu,este foarte bună si nu este nici scumpă si nici greu de facut.mulțumim!
Cu drag!
Si eu multumesc si ma bucur ca ti-a placut.
Cred ca va avea succes la Piciunet:)!
Gustoasa si foarte rapida ? Chiar acum o pregatesc pt piticii mei…?
foarte foarte buna, bravo
Dragă Miha, am o întrebare: după ce dăm merele pe răzătoare trebuie să le stoarcem de suc? Aș vrea să încerc această prăjitură sâmbătă. Mulțumesc! ☺️
Le poti stoarce, daca vrei. Eu una nu o fac 🙂 Le calesc pana scade sucul.
Extraordinar de buna🤤!! O reteta foarte simpla si la indemana tuturor.
Multumesc. Ma bucur ca ti-a placut!