Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura turnata cu mere calite

 

Prajitura turnata simpla

Prajitura turnata cu mere calite – reteta simpla, explicata pas cu pas

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg de mere
  • zahar dupa gust (in functie de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara macinata
  • 2-3 linguri ulei
loading...

Fie ca e cu mere, fie ca e cu branza sau cu orice alta umplutura va place, prajitura turnata este una dintre cele mai bune. Pe langa asta nu e costisitoare si se prepara foarte usor. Voi ati facut pana acum prajitura turnata cu mere calite?

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere calite:

Umplutura pentru prajitura turnata cu mere calite:

Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun apoi intr-o cratita in care am pus ulei si le calim la foc mediu. Indulcim dupa gust si aromam cu scortisoara macinata.

  • daca nu va place scortisoara o puteti omite si aromati cu vanilie

Blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta, dar nu se rumeneste.

Dupa acest interval de timp se scoate tava, se repartizeaza uniform merele calite si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

preprarare prajitura turnata cu mere

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute.

Se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna!

Prajitura de casa cu mere

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Prajitura turnata cu branza ati incercat-o?

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Foarte bine explicată rețeta! Și ce bine arată poza de final. O voi încerca chiar în seara acesta. De mult îmi doream să găsesc o prăjitură cu mere care să nu fie prea complicată de făcut. În plus, prăjitura ta îmi amintește foarte mult de bunica. Ține-o tot așa. Ai câștigat și un cititor fidel!

  2. Cred ca va avea succes la Piciunet:)!

  3. Beatrice says:

    Gustoasa si foarte rapida ? Chiar acum o pregatesc pt piticii mei…?

  4. foarte foarte buna, bravo

  5. Daniela says:

    Dragă Miha, am o întrebare: după ce dăm merele pe răzătoare trebuie să le stoarcem de suc? Aș vrea să încerc această prăjitură sâmbătă. Mulțumesc! ☺️

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba

Trebuie sa incercati si voi prajitura Rumba, daca nu ati incercat-o pana acum. Pentru ca nu e genul de prajitura pe care ai mei s-o prefere am tot evitat sa o prepar. Noroc de prieteni mancaciosi si nepretentiosi, altfel n-as fi descoperit minunea de prajitura 🙂 O nebunie! O explozie […]

%d blogeri au apreciat: