Prajitura turnata cu mere calite

de Miha
1135 vizualizări

 

Prajitura turnata simpla

Prajitura turnata cu mere calite – reteta simpla, explicata pas cu pas

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar (pudra)
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • ~1 kg de mere
  • zahar dupa gust (in functie de cat de dulci sunt merele)
  • scortisoara macinata
  • 2-3 linguri ulei

Fie ca e cu mere, fie ca e cu branza sau cu orice alta umplutura va place, prajitura turnata este una dintre cele mai bune. Pe langa asta nu e costisitoare si se prepara foarte usor. Voi ati facut pana acum prajitura turnata cu mere calite?

Mod de preparare Prajitura turnata cu mere calite:

Umplutura pentru prajitura turnata cu mere calite:

Merele se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun apoi intr-o cratita in care am pus ulei si le calim la foc mediu. Indulcim dupa gust si aromam cu scortisoara macinata.

  • daca nu va place scortisoara o puteti omite si aromati cu vanilie

Blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta, dar nu se rumeneste.

Dupa acest interval de timp se scoate tava, se repartizeaza uniform merele calite si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Cum se face prajitura turnata

preprarare prajitura turnata cu mere

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute.

Se portioneaza dupa ce se raceste.

Pofta buna!

Prajitura de casa cu mere

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

Prajitura turnata cu branza ati incercat-o?

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

Ana Vizitic 4 mai 2017 - 17:44

Foarte bine explicată rețeta! Și ce bine arată poza de final. O voi încerca chiar în seara acesta. De mult îmi doream să găsesc o prăjitură cu mere care să nu fie prea complicată de făcut. În plus, prăjitura ta îmi amintește foarte mult de bunica. Ține-o tot așa. Ai câștigat și un cititor fidel!

Răspuns
Miha 5 mai 2017 - 7:46

multumesc 🙂

Răspuns
Muntean -Bogdan Carmen 24 februarie 2019 - 12:45

Astazi am incercat-o si eu,este foarte bună si nu este nici scumpă si nici greu de facut.mulțumim!

Răspuns
Miha 24 februarie 2019 - 12:48

Cu drag!
Si eu multumesc si ma bucur ca ti-a placut.

Răspuns
Eugenia 5 mai 2017 - 13:25

Cred ca va avea succes la Piciunet:)!

Răspuns
Beatrice 6 mai 2017 - 16:48

Gustoasa si foarte rapida ? Chiar acum o pregatesc pt piticii mei…?

Răspuns
Service GSM 7 iunie 2017 - 14:33

foarte foarte buna, bravo

Răspuns
Daniela 9 februarie 2018 - 8:53

Dragă Miha, am o întrebare: după ce dăm merele pe răzătoare trebuie să le stoarcem de suc? Aș vrea să încerc această prăjitură sâmbătă. Mulțumesc! ☺️

Răspuns
Miha 9 februarie 2018 - 17:49

Le poti stoarce, daca vrei. Eu una nu o fac 🙂 Le calesc pana scade sucul.

Răspuns
Ioana 6 aprilie 2020 - 20:32

Extraordinar de buna🤤!! O reteta foarte simpla si la indemana tuturor.

Răspuns
Miha 7 aprilie 2020 - 14:40

Multumesc. Ma bucur ca ti-a placut!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: