Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Reteta Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 1 lingura ulei de cocos Sano Vita (topit)
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura karob Sano Vita
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte de cocos Sano Vita
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
  • 10 g gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru decor:
  • bomboane Raffaello
loading...

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am folosit produse de la SanoVita, pe care vi le recomand si voua cu mare drag.

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si crema de cocos:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul de cocos topit si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu karobul si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 de minute, pana blatul devine ferm la atingere.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de cocos cu ciocolata alba:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-o craticioara punem laptele de cocos si ciocolata alba rupta bucatele. Punem craticioara pe foc mic si amestecand continuu fierbem pana ciocolata se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget. Punem gelatina si amestecam pana aceasta se topeste. Lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Rasturnam peste crema de ciocolata cu cocos racita si amestecam cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Montare Prajitura cu ciocolata si crema de cocos:

Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara. Punem blatul, apoi crema in strat uniform. Decoram cu bomboane Raffaello si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Alte retete cu nuca de cocos gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]