Reteta Prajitura cu ciocolata si crema de cocos
Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am folosit produse de la SanoVita, pe care vi le recomand si voua cu mare drag.
INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 2 oua
- 2 linguri zahar (pudra)
- 1 lingura ulei de cocos Sano Vita (topit)
- 2 linguri faina
- 1 lingura karob Sano Vita
- esenta de vanilie
- un varf de lingurita praf de copt
- Pentru crema:
- 400 ml lapte de cocos Sano Vita
- 200 g ciocolata alba
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
- 10 g gelatina
- 1 pliculet zahar vanilat
- Pentru decor:
- bomboane Raffaello
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si crema de cocos:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul de cocos topit si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.
Faina o cernem impreuna cu karobul si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 de minute, pana blatul devine ferm la atingere.
Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.
Crema de cocos cu ciocolata alba:
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.
Intr-o craticioara punem laptele de cocos si ciocolata alba rupta bucatele. Punem craticioara pe foc mic si amestecand continuu fierbem pana ciocolata se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget. Punem gelatina si amestecam pana aceasta se topeste. Lasam la racit.
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Rasturnam peste crema de ciocolata cu cocos racita si amestecam cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
Montare Prajitura cu ciocolata si crema de cocos:
Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara. Punem blatul, apoi crema in strat uniform. Decoram cu bomboane Raffaello si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.
Pofta buna! 😉
Alte retete cu nuca de cocos gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
2 comentarii
Lapte de cocos la conserva sau din cel la cutie de carton de 1 litru?
La conserva