Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Reteta Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 1 lingura ulei de cocos Sano Vita (topit)
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura karob Sano Vita
  • esenta de vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte de cocos Sano Vita
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra (dupa gust)
  • 10 g gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru decor:
  • bomboane Raffaello
loading...

Mi-a placut prajitura cu ciocolata si crema de cocos vazuta la Gabi si imediat am vrut sa fac si eu 🙂 Am adaptat, insa, ingredientelor ce le aveam la dispozitie si a iesit o alta varianta. O prajitura de casa absolut delicioasa si deloc greu de facut, pentru care am folosit produse de la SanoVita, pe care vi le recomand si voua cu mare drag.

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si crema de cocos:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu uleiul de cocos topit si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu karobul si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 de minute, pana blatul devine ferm la atingere.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Crema de cocos cu ciocolata alba:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.

Intr-o craticioara punem laptele de cocos si ciocolata alba rupta bucatele. Punem craticioara pe foc mic si amestecand continuu fierbem pana ciocolata se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin, cat sa ajunga la o temperatura suportabila la deget. Punem gelatina si amestecam pana aceasta se topeste. Lasam la racit.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Rasturnam peste crema de ciocolata cu cocos racita si amestecam cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Montare Prajitura cu ciocolata si crema de cocos:

Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara. Punem blatul, apoi crema in strat uniform. Decoram cu bomboane Raffaello si dam la rece pentru cateva ore sau peste noapte.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Alte retete cu nuca de cocos gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]

Prajitura turnata cu mere si nuci

Prajitura turnata cu mere si nuci

Despre prajitura turnata v-am mai povestit in cateva randuri. Nu cred ca exista o prajitura de casa mai simpla, mai rapida si cu un rezultat atat de bun. Fie ca o faci cu mere, cu branza, cu visine… se va manca pana la ultima firimitura. Astazi va propun sa incercati […]

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Prajitura cu crema de iaurt si jeleu de portocale

Mie imi plac portocalele, dar sa fie dulci, nu sa ma faca sa strang din ochi atunci cand le mananc, de acre ce sunt 🙂 Mi s-a intamplat asta cu ultimele portocale cumparate. O parte le-am facut dulceata si au mers de minune cu clatite, o parte le-am facut oranjada […]