Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Reteta Rulada cu gem de afine

Ingrediente

  • Blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • esenta de lamaie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru gemul de afine:
  • 250 g afine (congelate)
  • 125 g zahar
loading...

Rulada cu dulceata de afine este cea mai simpla si mai ieftina prajitura de casa. Se face repede si o poate face oricine, chiar si un incepator in ale prajituritului. Cred ca nici nu e nevoie sa tragi o fuguta pana la supermarket, cu siguranta ingredientele le ai deja in casa 😉

Mod de preparare Rulada cu dulceata de afine:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca putin. Scoatem hartia de copt de pe blatul racorit si-l rulam. Il lasam asa pana se raceste.

Dulceata de afine:

Afinele se pun intr-o craticioara si se presara cu zahar. Se pun la foc mic si se fierb, amestecand din cand in cand, pana dulceata ajunge la consistenta dorita. Se da deoparte si se lasa la racit.

  • afinele (decongelate) se pot pasa cu blenderul vertical, inainte de a le pune la fiert
  • afinele se pot inlocui cu orice alt fruct aveti la dispozitie
  • daca aveti gem sau dulceata gata preparate nu ezitati sa le folositi

Desfacem blatul, punem deasupra dulceata de afine in strat cat mai uniform. Rulam cat mai strans posibil. Pudram cu zahar pudra vanilat si feliem.

Pofta buna! 😉

Rulada cu dulceata de afine

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de rulada gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

%d blogeri au apreciat: