Prajitura turnata cu visine este o prajitura simpla si rapida. Haideti sa vedeti cat de usor se prepara
Imi place ciocolata si orice prajitura cu ciocolata 🙂 dar vara prefer sa fac prajituri cu fructe, cu orice fel de fructe. Dintre toate pot sa spun ca prajitura cu visine e cea mai buna, dar prajitura turnata cu visine le intrece pe toate 😉
INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 2 oua
- 150 g zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- visine fara samburi (atat cat incap intr-un borcan de 800 g)
- ~150 g zahar (sau mai mult, in functie de cat de acre sunt visinele si cat preferati de dulce)
- 2 linguri amidon
Mod de preparare Prajitura turnata cu visine:
Umplutura pentru prajitura turnata cu visine:
Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Aluat:
Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.
Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade (150 grade cuptor electric, cu ventilatie) pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta.
Se scoate tava, se repartizeaza uniform umplutura de visine si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura turnata cu visine se rumeneste usor deasupra.
Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Prajitura se portioneaza si se savureaza. Va garantez ca nimic nu mai ramane pe farfurie. 🙂
Pofta buna! 😉
Va recomand sa incercati si prajitura turnata cu branza (reteta aici ) Este la fel de buna si rapid de preparat.
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
11 comentarii
Este o prajitura inedita si de actualitate.Multumesc.
si eu multumesc, Olivia 🙂
Iti vizites des site-ul, faci niste prajituri incredibile, foarte tare. Mult succes si sper sa-mi iasa si mie 😀
multumesc 🙂
Arata foarte bine, sotului ii plac parjiturile, dar nu prea am timp sa-i fac, in week-end o sa-l surprind. 🙂
multumesc 🙂
Sper sa-i placa si sa-l surprinzi placut 😉
Arata destul de bine
Cat echivaleaza in grame cele 12 linguri de faina?
300 grame
Arata super,as vrea s-o fac dar nu am amidon,cu ce as putea sa-l inlocuiesc ?
Amidonul se poate inlocui cu faina