Cornulete de post cu gem si nuca

de Miha
19549 vizualizări
cornulete de post cu nuca si gem

Pentru astazi avem o reteta de cornulete de post cu gem si nuca, niste cornulete fragede si bune, de nici n-ai spune ca nu-s cu unt facute. Se fac din doar cateva ingrediente, pe care le poti adapta foarte usor in functie de preferinta 😉

cornulete de post cu nuca si gem

Cornulete de post cu nuca si gem

Pentru astazi avem o reteta de cornulete de post cu gem si nuca, niste cornulete fragede si bune, de nici n-ai spune… Fursecuri cornulete de post, cornulete cu nuca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte de migdale
  • 50 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 5 g praf de copt
  • coaja de lamaie si esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 3 linguri gem de visine
  • Pentru finisat:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare Cornulete de post cu gem si nuca:

Intr-un bol punem uleiul, zaharul, laptele de migdale, aromele si un praf de sare. Amestecam bine pana la omogenizare, pana nu se mai simt cristale de zahar. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece pentru cca 1 ora.

  • laptele de migdale il puteti unlocui cu orice alt lichid care se preteaza perioadei de post: vin alb, bors proaspat, lapte de soia ori apa minerala
  • daca nu doriti neaparat cornulete de post puteti inlocui uleiul cu unt si laptele de migdale cu lapte proaspat

Pentru Cornulete cu bors gasiti reteta AICI

Cornulete fragede de post cu bors

Pentru umplutura se amesteca intr-un castron nuca si gemul. In functie de gemul folosit, puneti atata gem cat nuca sa se lege, sa fie ca o pasta groasa.

  • eu am folosit gem de visine, dar se poate folosi orice gem aveti la dispozitie sau va place

Aluatul se intinde pe masa usor infainata intr-o foaie dreptunghiulara si subtire. Pe una dintre margini punem o fasie de pasta de nuca. Rulam aluatul atat cat sa acoperim umplutura si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit.  Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem cornuletele.

Repetam operatiunea pana terminam aluatul si umplutura.

Cornuletele le punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la foc mediu (180 grade) pentru cca 15-20 de minute, pana cornuletele se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat si se lasa la racit.

Pofta buna!

Cornulete de post cu nuca si gem

RETETA IN IMAGINI

cornulete de post cu nuca si gem

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Olivia 25 noiembrie 2020 - 15:02

Este o reteta mai mult decat binevenita in aceasta perioada.O voi pune in practica.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: