Prajitura cu iaurt si zmeura

de Miha
33070 vizualizări
Prajitura cu iaurt si zmeura

Prajitura cu iaurt si zmeura este o prajitura de casa, absolut delicioasa si grozav de usor si rapid de preparat. Iubesc aceasta prajitura cu iaurt, de aceea o veti gasi pe blog si in varianta cu capsuni sau visine. Varianta de astazi este o minunatie pufoasa si aromata, la care am vrut sa folosesc rezervele de zmeura din congelator. Nu de alta, dar acus se coace zmeura in gradina 😉

Pentru ca prima tura facuta s-a terminat de indata ce am scos-o din cuptor si pentru ca inca mai aveam zmeura am mai pus repede de o portie. Pentru prima portie am folosit zmeura congelata, abia scoasa din congelator. Pentru cea de-a doua portie zmeura partial congelata. Cu ambele a iesit la fel de bine, voi alegeti varianta care va place. Sigur, puteti folosi si zmeura proaspata, de ce nu? 😉

Prajitura cu iaurt si zmeura

Prajitura cu iaurt si zmeura

Prajitura cu iaurt si zmeura este o prajitura de casa, absolut delicioasa si grozav de usor si rapid de preparat. Iubesc aceasta… Prajituri prajitura cu iaurt, prajitura cu zmeura European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 22 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 240 g zahar
  • 240 g iaurt
  • 125 ml ulei
  • 250 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • ~300 g zmeura (congelata)

Mod de preparare Prajitura cu iaurt si zmeura:

Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri se toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si se amesteca bine pana la omogenizare.

  • de aceasta data am folosit iaurt grecesc, dar este foarte bun si cel de 3.5% grasimi
  • puteti folosi si coaja de portocale in locul celei de lamaie sau puteti pune doar vanilie

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Turnam amestecul cu galbenusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului sau cu o spatula.

  • daca bezeaua este bine batuta amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata

Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Repartizam zmeura in strat uniform pe toata suprafata. Dam la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Prajitura se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

prajitura cu iaurt si zmeura

Pofta buna! 😉

prajitura cu iaurt si zmeura

RETETA IN IMAGINI

prajitura cu iaurt si zmeura

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns