Gogosi umplute cu ciocolata

de Miha
100564 vizualizări
gogosi umplute cu ciocolata

Daca ne intrebi pe noi „cum faci niste copii fericiti?” raspunsul va fi, cu siguranta: „fa-le gogosi” 😀 Dar daca vrei sa-i faci super-fericiti fa-le gogosi umplute cu ciocolata. Moi si pufoase, dintr-un aluat simplu si incredibil de bun. Aromat cu vanilie si coaja de portocale sau lamaie, e atat de bun incat il puteti folosi chiar si pentru placinte Poale-n brau 🙂

gogosi umplute cu ciocolata

Gogosi umplute cu ciocolata

Daca ne intrebi pe noi „cum faci niste copii fericiti?” raspunsul va fi, cu siguranta: „fa-le gogosi” 😀 Dar daca vrei sa-i… Aluat dulce gogosi umplute cu ciocolata, gogosi pufoase European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.3/5
( 23 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale si esenta de vanilie
  • ~400 g crema de ciocolata pentru umplut
  • zahar pudra vanilat pentru finisat

Mod de preparare Gogosi umplute cu ciocolata:

Intr-o cratita pune laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Pune untul, zaharul, sarea si coaja de portocale si omogenizeaza. Intr-un castron incapator amesteca faina cu drojdia uscata. Fa o adancitura in faina, pune laptele si uleiul. Framanta pana se inglobeaza toate ingredientele si obtii un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Rastoarna aluatul crescut pe masa usor infainata si imparte-l in 2 parti.  Fiecare bucata de aluat o intinzi intr-o foaie cat mai subtire. Cu forma cu care vei decupa aluatul traseaza urme pe una dintre foi. Pe mijlocul fiecarui cerc trasat pune cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi pune deasupra cea de-a doua foaie de aluat. Taie cu forma in asa fel incat sa prinzi gramajoara de ciocolata in mijloc.

  • daca marginile nu s-au lipit foarte bine, preseaza usor cu degetele. Sau cu furculita, ca la coltunasi 😉

Coace pe ambele parti  in ulei bine incins si scoate-le pe un prosop absorbant, sa se scurga surplusul de ulei.

Se servesc calde, pudrate cu zahar pudra aromat cu vanilie.

Pofta buna!

Gogosi umplute cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns