Prajitura cu iaurt si visine este o prajitura pe care trebuie s-o faceti macar o data pe sezon 😀 Reteta este foarte usor de adaptat in functie de fructele preferate si de sezonul acestora.

INGREDIENTE
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 g iaurt
- 100 ml ulei
- 200 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 250 g visine (fara samburi) + 1 lingura faina
Mod de preparare Prajitura cu iaurt si visine:
Se scot samburii visinelor si se pun intr-o sita, sa se scurga bine de zeama. Inainte de a le pune peste blat se amesteca bine cu o lingura de faina.
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri turnam uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam bine pana la omogenizare.
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Turnam amestecul cu galbenusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Repartizam visinele in strat uniform pe toata suprafata. Dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
Prajitura se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
10 comentarii
Mi-a plăcut mult textura prăjiturii. Cu siguranță o sa o refac, chiar si simplă.
Ma bucur mult ca ti-a placut 🙂
V-as ruga sa-mi spuneti daca merge sa pun capsuni pentru ca visine nu am
Da, nu. Prăjitura asta e perfecțiunea :))))
De efectiv câțiva ani tot caut textura perfectă de blat pentru crema de fructe, frișcă și iaurt. Asta. Este. Umedă și aromată perfect. Thank you! <3
Ma bucur foarte mult si multumesc de cuvintele frumoase!
Pot sa inlocuiesc visinele cu afine?
Desigur.
Poti pune ce fructe vrei 🙂
İ- mi plac prajiturile d-ei Miha Ca sa faci minunate astea trebuie sa aı totusi o pregatire pt ca e totus greu D-na Miha Va multumim sa stiti ca ma-i dau incontinuare
Cea mai buna prăjitură. Am făcut o de 4 ori pana acum de când au apărut cireșele. Încă nu ne-am saturat.
Ma bucur mult ca a fost pe plac