Pentru prajitura cu iaurt si capsuni de astazi am folosit reteta de la prajitura cu iaurt si visine. Este o prajitura simpla si foarte gustoasa, la care puteti folosi orice fel de fructe, proaspete sau congelate. Chiar si cele din compot sunt foarte bune, doar sa fie bine scurse de zeama.
INGREDIENTE
- 5 oua
- 200 g zahar
- 200 g iaurt
- 100 ml ulei
- 200 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- ~250-300 g capsuni + 1 lingura faina
Mod de preparare Prajitura cu iaurt si capsuni:
Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in bucati potrivite. Se pun intr-o sita, sa se scurga bine de zeama. Inainte de a le pune peste blat se amesteca bine cu o lingura de faina.
Albusurile se separa de galbenusuri. Peste galbenusuri se toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam bine pana la omogenizare.
- eu am folosit iaurt de 3.5% grasime, dar se poate folosi orice iaurt aveti la dispozitie
- puteti folosi orice arome va plac
Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Turnam amestecul cu galbenusuri si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului ori cu un tel. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Repartizam capsunile in strat uniform pe toata suprafata. Dam la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.
- prajitura se poate coace si intr-o tava mai mica de 20/30 cm, caz in care va iesi mai inalta, dar va trebui sa mariti putin timpul de coacere
Prajitura se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
4 comentarii
O reteta minunata, ceva deosebit de bun 😀
Multumesc 🙂
Foarte gustoasa prajitura! Acum am incercat-o pentru prima data. Reteta este ușor de urmărit, important este ca nu iese o prajitura înecăciosa. Este foarte pufoasa și consistenta. O recomand sa se servească alături de un pahar de iaurt! Felicitări pentru reteta!
Ma bucur mult ca ai incercat reteta si a fost pe plac!