Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

de Miha
399 vizualizări
Prajitura cu foi si cicolata

Daca aveti norocul sa gasiti sau sa dispuneti de lapte condensat indulcit (lucru cam rar aici la noi) puteti face niste retete de prajituri absolut grozave si delicioase. Reteta de astazi este una dintre acestea, iar daca sursa mea de lapte condensat nu se va termina :)) va voi incanta si cu altele. 🙂

Prajitura cu foi si cicolata

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 50 g amidon
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • Pentru finisaj:
  • frisca batuta
  • bombonele colorate

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si lapte condensat:

Foi:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana spuma devine tare si lucioasa ca la bezea. Turnam apa fierbinte peste bezea, in fir subtire, mixand continuu.

Bezea

Galbenusurile le frecam cu ulei si esenta de vanilie. Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt, omogenizam bine. Turnam galbenusurile peste bezea si mixam usor, apoi incorporam si amestecul de faina, amestecand cu o lingura cu miscari de jos in sus.

Compozitia o impartim in 3 si coacem 3 foi in tava ( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 15 minute, pana se auresc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas cu laptele condensat si o topim la foc mic.

Crema de ciocolata cu frisca

Omogenizam compozitia si lasam la racit la frigider. Intre timp, batem frisca pe care o incorporam mai apoi in crema de ciocolata. Amestecam usor, prin rasturnare.

  • Crema trebuie sa fie rece bine.

Crema de ciocolata si lapte condensat indulcit

Impartim crema in 2 si o repartizam intre cele 3 blaturi. Acoperim cu frisca, presaram cu bombonele colorate si dam la rece pentru minim 2 ore. Se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu foi si cicolata

poate vă plac și rețetele

28 comentarii

jose manuel 2 mai 2011 - 7:53

Que delicia de receta. Saludos

Răspuns
Bianka 2 mai 2011 - 8:00

Ce gustos

Răspuns
Alice 2 mai 2011 - 12:59

arata super
pot folosi lapte condensat de care fac singura?
ca sa de cumparat nu stiu de unde 🙂

Răspuns
sandrina.sanda 2 mai 2011 - 13:29

O noua reteta delicioasa si aratoasa !
Felicitari !

Răspuns
lia 2 mai 2011 - 13:48

Super, mega,ultra delicioasa !!!!

Răspuns
Sophie 2 mai 2011 - 14:44

in birou miroase a vanilie, acum vad pozele tale, nu stiu cat mai rezist 🙂

Răspuns
mandala 2 mai 2011 - 15:46

Arata foarte apetisant ,de unde faci rost de lapte condensat ?

Răspuns
ophelia1983 2 mai 2011 - 15:52

yami! chiar ca arata delicios! vreauuuuuuuuuuuu!

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 15:58

Saludos Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 15:58

Multumesc Bianka! :*

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:00

Alina, poti incerca…cred ca merge, de ce nu?

Gasesti lapte condensat in piata Alexandru, la moldoveni, fratii nostri de peste Prut. :))

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:01

Multumesc de aprecieri Sanda! :*

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:02

Ai dreptate Lia, e delicioasa! 😉

Multumesc si pupici!

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:03

Ufff Sophie… eu sunt o mare pofticioasa, asa ca te inteleg perfect.

De unde miroase a vanilie la tine in birou? Gateste cineva pe acolo pe aproape? :)))

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:04

Mandala, imi aduce cineva de dincolo de Prut! 🙂

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:05

Ophelia…ufff…cum sa fac sa-ti trimit?

Răspuns
Brindusa 2 mai 2011 - 19:36

Mmmm ce buna trebuie sa fie. Mai am o cutie cu lapte condensat prin dulap. Ce crezi ca fac eu maine? 🙂

Răspuns
Alice 3 mai 2011 - 10:17

Mihaaaa..lapte condensat in alexandru?? adica oarecum asa aproape de mine??? fratii de peste prut is tot timpul pe acolo??

Răspuns
minoki 4 mai 2011 - 6:14

Miho, cand ma inviti la tine? Asta numai daca mai ai prajitura din asta. Yumm, yumm!

Răspuns
minoki 4 mai 2011 - 6:15

Alice fratii de peste Prut is mai tot timpul acolo, in Alexandru. Problema este ca laptele nu este acolo . Pentru ca nu aduc.

Răspuns
Miha 4 mai 2011 - 6:26

Brandusa, e gata prajitura? :)) Pup!

Răspuns
Anonymous 8 mai 2011 - 8:33

Puen cutia de lapte condensat intro cratita cu apa sa fiarba vreo 2 ore. Lapte se va carameliza.

Răspuns
Miha 8 mai 2011 - 12:34

Daaaa… stiam de asta, am incercat cu ceva ani in urma. Dar daca as face asa n-ar mai ajunge la prajitura, l-as manca asa cum este. :))))

Multumesc! 🙂

Răspuns
Mihaela 23 mai 2011 - 1:28

Miha, prajitura asta arata bine si cred ca este delicioasa, imi place crema. Esti “chocoholica” convinsa 🙂

Răspuns
Miha 23 mai 2011 - 6:09

Miha, ma declar vinovata. :))))

Pupici si multumesc! :*

Răspuns
FLORY 31 octombrie 2011 - 14:20

Am testat-o si eu si trebuie sa recunosc,e prea buuuna!Si mofturosii au fost incantati.Pupici si mii de multumiri!Am s-o pun si la mine pe blog!

Răspuns
Miha 31 octombrie 2011 - 21:34

Pupici Flory! Ma bucur tare mult ca v-a placut!

Răspuns
ANCA 29 decembrie 2013 - 14:07

Am facut aceasta crema MI-NU-NA-TA si am pus-o intre niste foi de pandispan (recunosc cumparate). Foarte buna prajitura, deosebita crema!!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: