Reteta Prajitura cu frisca si capsuni
Ingrediente
- Crema (inspiratie Gabi)
- 175 g unt
- 100 g zahar
- 175 ml frisca lichida (vegetala)
- esenta de vanilie
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 3 linguri ulei
- 1 praf de copt
- esenta de rom
O prajitura alba ca zapada, cu o pata de culoare data de capsunile savuroase (dar cam acre :))) Prajitura cu frisca si capsuni este usor de preparat, va invit si pe voi sa o incercati. Eu va pot servi doar virtual cu cate o felie.
Mod de preparare Prajitura cu frisca si capsuni:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus
Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.
Crema:
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam in crema de unt.
Blaturile le insiropam cu un sirop preparat din 100 ml apa, 100 g zahar si esenta de rom. Punem crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru 1 ora.
Ornam cu frisca si capsuni.
- Ai mei n-au vrut, dar daca voua va place, puteti taia cateva capsuni cubulete si le incorporati in crema. Sunt sigura ca va fi delicios de-a binelea. :))
27 comentarii
wow!!!cum arata!!!!astept totusi capsunile noastre, pana una alta ma multumesc cu privitul :)):))
Ce frumoasa e combinatia asta alb/rosu. iti vine s-o lasi bibelou :)))
Minunat,trebuie so fac si eu
senzational! arata asa de bine!
Multumesc Dana! :*
Da, si eu le astept!
Gabi, nu-mi plac „bibiloaiele” ca trebuie sterse de praf. :))) Si asortate cu mileuri. :))
Multumesc Bianka.
Incearca, n-o sa-ti para rau. 😉
Multumesc Nil, draga mea. Esti tare draguta! :*
Cred ca ma voi dezabona de la blogul tau … eu chiar vreau sa mai traiesc , da’ tu , nu si nu …
Valei , ce frumoasa-i … ca o ,,cadra” (vb bunicii mele)
Eu ma servesc doar cu capsuni, iar cu gindul iau o feliuta (asa nu dauneaza, nu ?! adica, la cintar, stii tu… ) Arata foarte bine, iar daca o vede nor’ta ma trimite in bucatarie…
pacat ca feliuta poate fi doar virtuala,cand or sa apara capsune bune si dulci si evident mai ieftine:d,am sa incerc si eu aceasta prajiturica.
fOARTE FRUMOASA SI DESIGUR E SI GUSTOASA!!!!
PUPICI SI PE CURAND!
perfectaaaaaaaaaaaa!!!! genul meu de praji dar o sa fac 2 mici modificari si anume: untul o sa-l inlocuiesc cu branza mascarpone pt. ca nu imi plac cremele pe baza de unt si doi, la fel ca si tine,am nimerit capsuni acre dar cu multa savoare asa ca o sa le tai in sferturi si o sa le pun intr-o tigaie de teflon dupa care o sa adaug o lingura sau doua de zahar si o sa le fierb la foc mare ies delicioase si, in al treilea rand iti multumesc ca esti asa de simpatica si ca esti sursa mea de inspiratie; tot ce pepar de la tine imi iese de revista! cu drag,mihaela!
Pfffffffff, ce bine arataaaaaaaa!!!!!!!
Eu nu vreau sa pastrez felia de bibelou, eu vreau sa mananc.
Pup si o duminica frumoasa!
arata bine,si cred ca este foarte buna,am sa o incerc si eu
grozav arata ! nu vrei tu sa ma infiezi,miha ?
Diana, ai tu inima asta? Sa ma parasesti? :))) Pupici!
Cuscra, eu tin la silueta ta, asa ca…pentru tine doar capsuni. :)))
Pupici la noruca papacioasa! :*
Craita, si noi le asteptam pe cele bune si dulci. 🙂
Pupici Petronela! :*
Mihaela, ai niste idei grozave. Multumesc! :*
Multumesc Laurici! :*
Maria, vii la o feliuta de prajitura? :))
Anonim, ma bucur ca ti-a placut. Sper sa revii cu impresii. 😉
Pansy, eu te vreau. Dar tu ma vrei? :))
O prajitura super buna,am facuto deja 1 data si o mai fac iarasi pentru ca nea placut foarte mul.O recomand