Prajitura cu frisca si capsuni

de Miha
1310 vizualizări
Prajitura cu capsuni si frisca

Reteta Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Ingrediente

  • Crema (inspiratie Gabi)
  • 175 g unt
  • 100 g zahar
  • 175 ml frisca lichida (vegetala)
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom

O prajitura alba ca zapada, cu o pata de culoare data de capsunile savuroase (dar cam acre :))) Prajitura cu frisca si capsuni este usor de preparat, va invit si pe voi sa o incercati. Eu va pot servi doar virtual cu cate o felie.

Mod de preparare Prajitura cu frisca si capsuni:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.

Crema:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam in crema de unt.

Blaturile le insiropam cu un sirop preparat din 100 ml apa, 100 g zahar si esenta de rom. Punem crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru 1 ora.

Ornam cu frisca si capsuni.

Capsuni proaspete

  • Ai mei n-au vrut, dar daca voua va place, puteti taia cateva capsuni cubulete si le incorporati in crema. Sunt sigura ca va fi delicios de-a binelea. :))

Prajitura cu frisca si capsuni

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

27 comentarii

dana 29 aprilie 2011 - 10:06

wow!!!cum arata!!!!astept totusi capsunile noastre, pana una alta ma multumesc cu privitul :)):))

Răspuns
gaby_d 29 aprilie 2011 - 10:19

Ce frumoasa e combinatia asta alb/rosu. iti vine s-o lasi bibelou :)))

Răspuns
Bianka 29 aprilie 2011 - 10:22

Minunat,trebuie so fac si eu

Răspuns
Nil 29 aprilie 2011 - 10:47

senzational! arata asa de bine!

Răspuns
Miha 29 aprilie 2011 - 13:04

Multumesc Dana! :*
Da, si eu le astept!

Răspuns
Miha 29 aprilie 2011 - 13:05

Gabi, nu-mi plac “bibiloaiele” ca trebuie sterse de praf. :))) Si asortate cu mileuri. :))

Răspuns
Miha 29 aprilie 2011 - 13:06

Multumesc Bianka.
Incearca, n-o sa-ti para rau. 😉

Răspuns
Miha 29 aprilie 2011 - 13:06

Multumesc Nil, draga mea. Esti tare draguta! :*

Răspuns
ONESTA30 29 aprilie 2011 - 13:27

Cred ca ma voi dezabona de la blogul tau … eu chiar vreau sa mai traiesc , da’ tu , nu si nu …
Valei , ce frumoasa-i … ca o ,,cadra” (vb bunicii mele)

Răspuns
Daniela 29 aprilie 2011 - 15:47

Eu ma servesc doar cu capsuni, iar cu gindul iau o feliuta (asa nu dauneaza, nu ?! adica, la cintar, stii tu… ) Arata foarte bine, iar daca o vede nor’ta ma trimite in bucatarie…

Răspuns
Craita 29 aprilie 2011 - 16:49

pacat ca feliuta poate fi doar virtuala,cand or sa apara capsune bune si dulci si evident mai ieftine:d,am sa incerc si eu aceasta prajiturica.

Răspuns
Petronela 29 aprilie 2011 - 16:59

fOARTE FRUMOASA SI DESIGUR E SI GUSTOASA!!!!
PUPICI SI PE CURAND!

Răspuns
Anonymous 29 aprilie 2011 - 18:39

perfectaaaaaaaaaaaa!!!! genul meu de praji dar o sa fac 2 mici modificari si anume: untul o sa-l inlocuiesc cu branza mascarpone pt. ca nu imi plac cremele pe baza de unt si doi, la fel ca si tine,am nimerit capsuni acre dar cu multa savoare asa ca o sa le tai in sferturi si o sa le pun intr-o tigaie de teflon dupa care o sa adaug o lingura sau doua de zahar si o sa le fierb la foc mare ies delicioase si, in al treilea rand iti multumesc ca esti asa de simpatica si ca esti sursa mea de inspiratie; tot ce pepar de la tine imi iese de revista! cu drag,mihaela!

Răspuns
Laura 1 mai 2011 - 8:30

Pfffffffff, ce bine arataaaaaaaa!!!!!!!

Răspuns
maria mihalache 1 mai 2011 - 9:24

Eu nu vreau sa pastrez felia de bibelou, eu vreau sa mananc.
Pup si o duminica frumoasa!

Răspuns
Anonymous 1 mai 2011 - 15:18

arata bine,si cred ca este foarte buna,am sa o incerc si eu

Răspuns
pansy 1 mai 2011 - 21:41

grozav arata ! nu vrei tu sa ma infiezi,miha ?

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:07

Diana, ai tu inima asta? Sa ma parasesti? :))) Pupici!

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:08

Cuscra, eu tin la silueta ta, asa ca…pentru tine doar capsuni. :)))

Pupici la noruca papacioasa! :*

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:09

Craita, si noi le asteptam pe cele bune si dulci. 🙂

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:10

Pupici Petronela! :*

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:11

Mihaela, ai niste idei grozave. Multumesc! :*

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:11

Multumesc Laurici! :*

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:13

Maria, vii la o feliuta de prajitura? :))

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:14

Anonim, ma bucur ca ti-a placut. Sper sa revii cu impresii. 😉

Răspuns
Miha 2 mai 2011 - 16:15

Pansy, eu te vreau. Dar tu ma vrei? :))

Răspuns
Adyna 9 septembrie 2017 - 13:47

O prajitura super buna,am facuto deja 1 data si o mai fac iarasi pentru ca nea placut foarte mul.O recomand

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: