Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu capsuni si frisca

Reteta Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Ingrediente

  • Crema (inspiratie Gabi)
  • 175 g unt
  • 100 g zahar
  • 175 ml frisca lichida (vegetala)
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
loading...

O prajitura alba ca zapada, cu o pata de culoare data de capsunile savuroase (dar cam acre :))) Prajitura cu frisca si capsuni este usor de preparat, va invit si pe voi sa o incercati. Eu va pot servi doar virtual cu cate o felie.

Mod de preparare Prajitura cu frisca si capsuni:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu, timp de cca 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit, fara a le suprapune.

Crema:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine pufos. Frisca o mixam pana se intareste, apoi o incorporam in crema de unt.

Blaturile le insiropam cu un sirop preparat din 100 ml apa, 100 g zahar si esenta de rom. Punem crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru 1 ora.

Ornam cu frisca si capsuni.

Capsuni proaspete

  • Ai mei n-au vrut, dar daca voua va place, puteti taia cateva capsuni cubulete si le incorporati in crema. Sunt sigura ca va fi delicios de-a binelea. :))

Prajitura cu frisca si capsuni

Dulciuri fel de fel

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. wow!!!cum arata!!!!astept totusi capsunile noastre, pana una alta ma multumesc cu privitul :)):))

  2. Ce frumoasa e combinatia asta alb/rosu. iti vine s-o lasi bibelou :)))

  3. Minunat,trebuie so fac si eu

  4. senzational! arata asa de bine!

  5. Multumesc Dana! :*
    Da, si eu le astept!

  6. Gabi, nu-mi plac „bibiloaiele” ca trebuie sterse de praf. :))) Si asortate cu mileuri. :))

  7. Multumesc Bianka.
    Incearca, n-o sa-ti para rau. 😉

  8. Multumesc Nil, draga mea. Esti tare draguta! :*

  9. Cred ca ma voi dezabona de la blogul tau … eu chiar vreau sa mai traiesc , da’ tu , nu si nu …
    Valei , ce frumoasa-i … ca o ,,cadra” (vb bunicii mele)

  10. Eu ma servesc doar cu capsuni, iar cu gindul iau o feliuta (asa nu dauneaza, nu ?! adica, la cintar, stii tu… ) Arata foarte bine, iar daca o vede nor’ta ma trimite in bucatarie…

  11. pacat ca feliuta poate fi doar virtuala,cand or sa apara capsune bune si dulci si evident mai ieftine:d,am sa incerc si eu aceasta prajiturica.

  12. fOARTE FRUMOASA SI DESIGUR E SI GUSTOASA!!!!
    PUPICI SI PE CURAND!

  13. Anonymous says:

    perfectaaaaaaaaaaaa!!!! genul meu de praji dar o sa fac 2 mici modificari si anume: untul o sa-l inlocuiesc cu branza mascarpone pt. ca nu imi plac cremele pe baza de unt si doi, la fel ca si tine,am nimerit capsuni acre dar cu multa savoare asa ca o sa le tai in sferturi si o sa le pun intr-o tigaie de teflon dupa care o sa adaug o lingura sau doua de zahar si o sa le fierb la foc mare ies delicioase si, in al treilea rand iti multumesc ca esti asa de simpatica si ca esti sursa mea de inspiratie; tot ce pepar de la tine imi iese de revista! cu drag,mihaela!

  14. Pfffffffff, ce bine arataaaaaaaa!!!!!!!

  15. Eu nu vreau sa pastrez felia de bibelou, eu vreau sa mananc.
    Pup si o duminica frumoasa!

  16. Anonymous says:

    arata bine,si cred ca este foarte buna,am sa o incerc si eu

  17. grozav arata ! nu vrei tu sa ma infiezi,miha ?

  18. Diana, ai tu inima asta? Sa ma parasesti? :))) Pupici!

  19. Cuscra, eu tin la silueta ta, asa ca…pentru tine doar capsuni. :)))

    Pupici la noruca papacioasa! :*

  20. Craita, si noi le asteptam pe cele bune si dulci. 🙂

  21. Pupici Petronela! :*

  22. Mihaela, ai niste idei grozave. Multumesc! :*

  23. Multumesc Laurici! :*

  24. Maria, vii la o feliuta de prajitura? :))

  25. Anonim, ma bucur ca ti-a placut. Sper sa revii cu impresii. 😉

  26. Pansy, eu te vreau. Dar tu ma vrei? :))

  27. Adyna says:

    O prajitura super buna,am facuto deja 1 data si o mai fac iarasi pentru ca nea placut foarte mul.O recomand

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: