Prajitura cu foi si ciocolata

de Miha
31 vizualizări

De Paste am vrut neaparat sa fac, pe langa cozonac si pasca, o prajitura. Evident cu ciocolata. :))) Fiind depasita de treburi am cumparat foile neavand timp si de ele. N-as putea spune ca m-au dat pe spate :)) aceste foi, dar pentru atunci cand nu ai timp si esti in viteza sunt o alternativa valabila.

Daca dispuneti de timp, spatiu si chef :)) recomand foile de la prajitura cu ciocolata si lapte condensat.

4 foi de pandispan

Pentru crema:

200 g ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone
50 g nuca macinata
1 lingura cacao neagra
1 lingura zahar
2 linguri lapte fierbinte
esenta de rom

Ciocolata si frisca le punem intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam vasul la frigider pentru vreo 2 ore. Puteti folosi si congelatorul, astfel reducand considerabil timpul de preparare al cremei.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul si cacaoa. Omogenizam apoi turnam laptele fierbinte. Daca mai e nevoie mai adaugam 1-2 linguri lapte, atat cat sa obtinem o crema groasa.

Mascarponele il mixam, apoi incorporam crema de ciocolata racita, putin cate putin. Adaugam si crema de nuca, amestecand usor. Aromam cu esenta de rom dupa gust.

Crema obtinuta o impartim in 4 si o repartizam pe cele 4 foi de pandispan, suprapunandu-le. Prajitura o dam la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

English Version

Cake with sheets sponge and chocolate

By Eastern I want to do traditional cakes in Romania (“cozonac” and “http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/04/pasca-umpluta-cu-ciocolata.html”),but I want to do a special cake (with chocolate of course). Because I was very busy, I buy some sheets sponge. They are not very good but I make my “business” .If you have time,space and if you wish that I recommend sheets sponge from Chocolate and condensed milk cake

4 sheets sponge

For cream:

200 g of bittersweet chocolate
250 ml whipped cream
250 g mascarpone
50 g ground walnuts
1 spoon of black cocoa
1 spoon of sugar
2 spoons of hot milk
rum essence

Put the chocolate and the whipped cream into a pot at a small fire. When it boil remove the pot and mixed until we obtain a homogeneous mixture. Put the mixture in the refrigerator for 2 hours.

Ground walnuts with black cocoa and sugar are blend with hot milk. If you need put extra milk for a thick cream.

Mixed mascarpone, after we incorporate cold chocolate cream very easy. After, we incorporate walnuts cream, mixed easy. Put rum essence.

We divide the new cream in 4 parts and we lay by sheets dough.Put the cake at cold for a few hours, after cut it.

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Bianka 3 mai 2011 - 12:13

Foarte gustos

Răspuns
Ana Maria Ciolacu 3 mai 2011 - 12:32

Ahhhh, vai de dieta mea…. :)))) Arata minunat ! <3

Răspuns
Anonymous 3 mai 2011 - 13:46

ca intotdeauna…EXCELENT!

Răspuns
ONESTA30 4 mai 2011 - 6:00

Mda … nici nu se putea decat ciocolatoasa .
Excelenta !!! nu mai este nici un secret , se stieeeeee

Răspuns
9dadc390-76c6-11e0-84ad-000f20980440 5 mai 2011 - 3:20

Hi,

can you translate this recipe to English? Thanks!!

Răspuns
Irina 5 mai 2011 - 15:57

Imi place mult fotografia, felicitari!

Răspuns
Anonymous 5 mai 2011 - 19:14

BUN!!

Răspuns
Anonymous 5 mai 2011 - 19:15

buuuun!!!

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 19:31

Ok. I translate this recipe in english. I hope to be well. 🙂

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 19:31

Bianka, multumesc! :*

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 19:32

Ana maria, multumesc! Pupici cu lipici! :*

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 19:33

Diana, asa e…secretul meu il stie toata lumea. :))
Pup fata draga! :*

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 19:34

Multumesc Irina. Aprecierea ta ma incurajeaza! :*

Răspuns
Miha 5 mai 2011 - 19:35

Dragi anonimi, oricine si oriunde ati fi, va multumesc! 🙂

Răspuns
Anonymous 7 februarie 2012 - 17:15

foarte bun

Răspuns
Miha 7 februarie 2012 - 17:34

Multumesc! 🙂 Ma bucur ca-ti place!

Răspuns
Retete prajituri pentru Craciun 26 noiembrie 2014 - 9:06

[…] 5. Prajitura cu foi si ciocolata […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: