Aperitive / Retete culinare

Piftie de cocos cu legume

Ingrediente

  • * carne de cocos (aripi, gheare, cosul pieptului)
  • * ceapa
  • * morcov
  • * telina
  • * sare
  • * usturoi
  • * 200 g amestec de legume congelate (fasole verde, conopida, morcov, porumb)
  • * 1 lingurita gelatina
loading...

Mod de preparare:

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic; nu se acopera.

Cand carnea a fiert, se adauga usturoiul pisat, se strecoara zeama si se adauga legumele congelate. Se mai dau cateva clocote apoi se lasa sa se racoreasca.

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece, apoi se pune in supa calduta si se amesteca pana la dizolvarea completa.

Se toarna totul in forma si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Inainte de servire se incalzeste putin forma, sa se desprinda putin piftia si se rastoarna pe platou.

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Pingback: Meniu Paste 2010

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: