Reteta Pateuri cu mere
Imi era dor de o prajitura cu mere… de miros de scortisoara… Dar cum nu aveam prea multe ingrediente la dispozitie m-am multumit si cu niste pateuri cu mere. Tot raul spre bine, avand in vedere ca se fac destul de repede si usor. 😉
INGREDIENTE
- 1 foaie aluat de foietaj
- 4 mere potrivite ca marime
- zahar dupa gust
- 50 g unt
- 1 lingura scortisoara
Mod de preparare Pateuri cu mere:
Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei.
Merele se dau pe razatoare si calesc intr-o cratita impreuna cu zahar, scortisoara si unt. Se tin pe foc pana scade zeama lasata de mere, avand grija sa amestecam periodic. Se lasa la racit.
- In functie de merele folosite si de gustul personal, puneti zahar dupa gust.
Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de mere calite. Rulam aluatul atat cat sa acoperim merele si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter. Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.
- Tehnica folosita e aceeasi ca si in cazul pateurilor cu branza, de aceea acum nu am mai facut poze din timpul prepararii. 🙂
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.
Calde cu putina inghetata alaturi sunt dementiale, dar nici reci, pudrate cu zahar nu-s de lepadat. :))
Pofta buna! 😉
10 comentarii
Noi avem cu dovleac!Weekend placut tie si familiei.
Delicioase aceste pateuri!!
Fur si eu un strudel!!!
Rapid si taaare buun!!!
Mie imi plac si as manca zilnic, chiar daca reteta e simpla…
Off, Doamne. Cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut.
Mi-ai facut o pofta. O reteta special pentru sarbatorile de iarna!
farcasemilia/2015/03/12/pateuri-cu-mere-si-stafide/?preview=true
inca o reteta delicioasa
la cate grade sa le pun??
180-190 grade