Aluat dulce / Retete de prajituri

Pateuri cu mere

Imi era dor de o prajitura cu mere…de miros de scortisoara… Dar cum nu aveam prea multe ingrediente la dispozitie m-am multumit si cu niste strudele. Tot raul spre bine, avand in vedere ca se fac destul de repede si usor. 😉

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 4 mere potrivite ca marime
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingura scortisoara

Mod de preparare:

Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei.

Merele se dau pe razatoare si calesc intr-o cratita impreuna cu zahar, scortisoara si unt. Se tin pe foc pana scade zeama lasata de mere, avand grija sa amestecam periodic.  Se lasa la racit.

In functie de merele folosite si de gustul personal, puneti zahar dupa gust.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de mere calite. Rulam aluatul atat cat sa acoperim merele si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter. Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Tehnica folosita e aceeasi ca si in cazul pateurilor cu branza, de aceea acum nu am mai facut poze din timpul prepararii. 🙂

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Calde cu putina inghetata alaturi sunt dementiale, dar nici reci, pudrate cu zahar nu-s de lepadat. :))

Pofta buna! 😉

 


 

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ramo says:

    Noi avem cu dovleac!Weekend placut tie si familiei.

  2. Delicioase aceste pateuri!!

  3. Fur si eu un strudel!!!

  4. Rapid si taaare buun!!!

  5. Mie imi plac si as manca zilnic, chiar daca reteta e simpla…

  6. Off, Doamne. Cat de bine arata si ce pofta mi-ai facut.

  7. Mi-ai facut o pofta. O reteta special pentru sarbatorile de iarna!

  8. Anda says:

    farcasemilia/2015/03/12/pateuri-cu-mere-si-stafide/?preview=true

    inca o reteta delicioasa

  9. roxy says:

    la cate grade sa le pun??

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: