Colac cu scortisoara si miere

de Miha
93 vizualizări
Colac cu scortisoara si miere

Reteta Colac cu scortisoara si miere

Imi place tare mult mirosul de scortisoara atunci cand vremea e inchisa si mohorata. Probabil ca il asociez cu Sarbatorile de iarna si cu Mos Craciun. :))) Si daca mi-a placut si colacul Dianei, am hotarat sa le fac piticilor o bucurie dulce, pufoasa si aromata, un colac cu scortisoara si miere 🙂

Colac cu scortisoara si miere
Imi place tare mult mirosul de scortisoara atunci cand vremea e inchisa si mohorata. Probabil ca il asociez cu Sarbatorile de iarna… Aluat dulce Colac cu scortisoara si miere European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • ~500 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de portocale sau orice alta aroma va place sau aveti la dispozitie
  • Pentru umplutura:
  • 75 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa

Mod de preparare Colac cu scortisoara si miere:

Aluat:

Facem o maia din drojdie amestecata cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, aromele, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Daca mai este necesar se adauga putina faina.

Framantam putin aluatul si-l intindem apoi pe masa usor infainata intr-o foaie dreptunghiulara de cca 1 cm grosime. Ungem foaia cu untul moale, presaram zahar si scortisoara pe toata suprafata.  Rulam foaia pe lungime, cat mai strans posibil.

Ruloul il punem in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si ii dam forma rotunda, ca de colac. 🙂 Cu o foarfeca de bucatarie crestam colacul din loc in loc. Fiecare felie o tragem apoi, una la stanga si una la dreapta, rasucind-o usor, sa fie cu “fatza” in sus. 🙂

Lasam cateva minute la loc caldut, sa creasca apoi dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30-35 de minute. Cu vreo 10 minute inainte de a fi gata, scoatem tava din cuptor si stropim colacul cu siropul cu miere, apoi dam din nou la cuptor.

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

fantezie in bucatarie 6 noiembrie 2012 - 11:46

Arata de milioane colacul tau!!!!bravo!ahhh ce as rupe din el o bucatica :))

Răspuns
Simona 6 noiembrie 2012 - 12:02

Ce pofta mi-ai facut!!!! Am facut si eu si tare mult mi-a placut, iar mirosul din casa este demential!!!

Răspuns
Ramo 6 noiembrie 2012 - 12:05

Arata demential parca ajunge mirosul de copt pana la mine!

Răspuns
FLORY 6 noiembrie 2012 - 13:04

Mmmmm,arata grozav,trebuie sa-l incerc si eu!Pupici

Răspuns
Andreea 6 noiembrie 2012 - 13:46

Vai de mine, cat de bine arata! Gustos rau trebuie sa fie! 🙂 Te pup draga Miha!

Răspuns
dian@ 6 noiembrie 2012 - 17:08

waw ce frumos ti-a iesit!!!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 6 noiembrie 2012 - 18:13

Trebuie sa mai gasesc un coltisor din acest delicios colac aromat…

Răspuns
teresa 6 noiembrie 2012 - 18:38

Qué maravilla!!! Qué delicia!!! Tengo que hacer esta recta tan especial!!!

Besitos…

Răspuns
Paula Gafitescu 7 noiembrie 2012 - 5:48

E superb!!

Răspuns
Angi 7 noiembrie 2012 - 6:56

Am admirat si la Diana si acum admir si la tine acest colac apetisant! 🙂
Pupici

Răspuns
Alexandra 7 noiembrie 2012 - 13:16

Ce misto sunt!Si eu o sa fac de Craciun! 🙂
Te pup! :*

Răspuns
Mihaela 8 noiembrie 2012 - 14:34

imi place mult impletitura !

Răspuns
Ramo 8 noiembrie 2012 - 16:29

LA MULTI ANI!!!!!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: