Pateuri cu branza de vaci

de Miha
21318 vizualizări

E racoare si bine… si am deschis sezonul placintelor. :)) Evident ca Robert a vrut placinta cu branza, dar de framantat nu prea aveam chef, astfel ca am apelat la foietajul din congelator. Rapid si bun!

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa cum va place de dulce)
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheata la temperatura camerei, dar nu de tot, altfel devine foarte greu de lucrat cu el.

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Daca va plac, puteti adauga in umplutura si cateva stafide.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de branza. Rulam aluatul atat cat sa acoperim branza si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter.

Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Si branza, evident! :))

Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa cum si cat rezistati langa ele. :))

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

Cooking Avec Ionix 17 august 2012 - 13:14

vreau și euuu!

Răspuns
izabella 17 august 2012 - 13:56

cate au iesit din cantitatile retetei?

Răspuns
Miha 17 august 2012 - 14:01

Izabella, cred ca vreo 24-25 de bucati. Asa cum spuneam, depinde si de marimea pe care o vrei.

Răspuns
Miha 17 august 2012 - 14:02

Ionixule drag…te astept! :*

Răspuns
Ghiocel07 17 august 2012 - 14:04

Macar unu si pentru mine, ca prea bine arata.

Răspuns
Mika´s Kitchen 17 august 2012 - 14:19

Vaaaai ce pofta mi-ai facut!!!

Răspuns
Sabrina 17 august 2012 - 14:52

Ce bine arata! Cred ca si eu, in curand, deschid sezonul de tarte si placinte…

Răspuns
Rocsy Ciobanu 17 august 2012 - 15:10

Imi plac enorm de mult.Am branza in congelator, asa ca in curand le pun in aplicare.Pup!

Răspuns
Buburuza Bubu 17 august 2012 - 16:04

No reteta asta trebuie sa o probez si eu….tare bine arata!!!

Răspuns
Licuta Marin 17 august 2012 - 16:45

Imi plac tare mult!!!Mmmm, sunt tare delicioase!Pup!

Răspuns
Folii auto 18 august 2012 - 14:14

Minunate, delicioase si usor de facut! As manca non-stop 🙂 parca le simt deja aromma 🙂

Răspuns
Margot 18 august 2012 - 15:07

Imi plac ATAT de mult incat as manca fara probleme cel putin o saptamana in fiecare zi, la cafea! 🙂

Răspuns
The Wandering Oltean 20 august 2012 - 3:32

Culoarea perfecta! Deliciu

Răspuns
Laura Nechita 20 august 2012 - 6:25

sunt atat de gustoase si practice. nu mai vorbesc cat sunt de dragute, chiar ca iti vine sa le papi pe toate :))
super alegere !

Răspuns
Rita Oarga 20 august 2012 - 15:52

Ah de cand n-am mai fost pe la tine! Placintelele sunt foarte aspectuoase. Te pup!

Răspuns
vasy 8 septembrie 2012 - 5:07

Aluatul e cel din mai multe foi subtiri sau e o singura foaie mai groasa?

Răspuns
Miha 8 septembrie 2012 - 7:27

Vasy, e aluat de foietaj, o foaie mai grosuta de aluat, care la copt se desface in multe foite. 🙂 Se vede si in poze.

Răspuns
Anonymous 19 septembrie 2012 - 18:44

am si eu o intrebare la sfarsit knd le ungem…amestec galbenusul cu cateva linguri de lapte ?

Răspuns
Miha 19 septembrie 2012 - 19:07

Da, exact asa. Se amesteca galbenusul cu laptele, apoi se ung pateurile. 😉

Răspuns
Anonymous 19 septembrie 2012 - 19:43

ms mult:P sunt incepatoare in bucatarie si asta chiar vreau sa o incerc

Răspuns
Miha 19 septembrie 2012 - 19:59

Sa ai spor! Daca te mai pot ajuta cu ceva…oricand, cu placere!

Răspuns
Gabi M 16 noiembrie 2020 - 19:33

Buna seara, intrebarea mea era, in cuptor in timp ce se coc nu vi se intampla sa iasa branza pe la capete? Mie mi s-a intamplat si nu stiu care e motivul.

Răspuns
Miha 16 noiembrie 2020 - 21:49

Depinde de branza folosita. Mi s-a intamplat chiar daca branza parea ok la inceput (nu era moale, sa curga) in cuptor sa se „topeasca”. Poti adauga in compozitia de branza 1-2 linguri de gris

Răspuns

Lasă un răspuns