Aluat dulce / Retete de prajituri

Pateuri cu branza de vaci

E racoare si bine… si am deschis sezonul placintelor. :)) Evident ca Robert a vrut placinta cu branza, dar de framantat nu prea aveam chef, astfel ca am apelat la foietajul din congelator. Rapid si bun!

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa cum va place de dulce)
  • 1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
loading...

Mod de preparare:

Aluatul se dezgheata la temperatura camerei, dar nu de tot, altfel devine foarte greu de lucrat cu el.

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Daca va plac, puteti adauga in umplutura si cateva stafide.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de branza. Rulam aluatul atat cat sa acoperim branza si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter.

Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Si branza, evident! :))

Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Se servesc calde sau reci, dupa cum si cat rezistati langa ele. :))

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. vreau și euuu!

  2. izabella says:

    cate au iesit din cantitatile retetei?

  3. Izabella, cred ca vreo 24-25 de bucati. Asa cum spuneam, depinde si de marimea pe care o vrei.

  4. Ionixule drag…te astept! :*

  5. Macar unu si pentru mine, ca prea bine arata.

  6. Vaaaai ce pofta mi-ai facut!!!

  7. Ce bine arata! Cred ca si eu, in curand, deschid sezonul de tarte si placinte…

  8. Imi plac enorm de mult.Am branza in congelator, asa ca in curand le pun in aplicare.Pup!

  9. No reteta asta trebuie sa o probez si eu….tare bine arata!!!

  10. Imi plac tare mult!!!Mmmm, sunt tare delicioase!Pup!

  11. Minunate, delicioase si usor de facut! As manca non-stop 🙂 parca le simt deja aromma 🙂

  12. Imi plac ATAT de mult incat as manca fara probleme cel putin o saptamana in fiecare zi, la cafea! 🙂

  13. Culoarea perfecta! Deliciu

  14. sunt atat de gustoase si practice. nu mai vorbesc cat sunt de dragute, chiar ca iti vine sa le papi pe toate :))
    super alegere !

  15. Ah de cand n-am mai fost pe la tine! Placintelele sunt foarte aspectuoase. Te pup!

  16. Aluatul e cel din mai multe foi subtiri sau e o singura foaie mai groasa?

  17. Vasy, e aluat de foietaj, o foaie mai grosuta de aluat, care la copt se desface in multe foite. 🙂 Se vede si in poze.

  18. Anonymous says:

    am si eu o intrebare la sfarsit knd le ungem…amestec galbenusul cu cateva linguri de lapte ?

  19. Da, exact asa. Se amesteca galbenusul cu laptele, apoi se ung pateurile. 😉

  20. Anonymous says:

    ms mult:P sunt incepatoare in bucatarie si asta chiar vreau sa o incerc

  21. Sa ai spor! Daca te mai pot ajuta cu ceva…oricand, cu placere!

  22. Pingback: Pateuri cu mere

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: