E racoare si bine… si am deschis sezonul placintelor. :)) Evident ca Robert a vrut placinta cu branza, dar de framantat nu prea aveam chef, astfel ca am apelat la foietajul din congelator. Rapid si bun!
Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj
- Pentru umplutura:
- ~500 g branza de vaci
- 2 oua
- 100 g zahar (sau mai mult, dupa cum va place de dulce)
- 1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
Aluatul se dezgheata la temperatura camerei, dar nu de tot, altfel devine foarte greu de lucrat cu el.
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Daca va plac, puteti adauga in umplutura si cateva stafide.
Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de branza. Rulam aluatul atat cat sa acoperim branza si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter.
Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Si branza, evident! :))
Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.
Se servesc calde sau reci, dupa cum si cat rezistati langa ele. :))
23 comentarii
vreau și euuu!
cate au iesit din cantitatile retetei?
Izabella, cred ca vreo 24-25 de bucati. Asa cum spuneam, depinde si de marimea pe care o vrei.
Ionixule drag…te astept! :*
Macar unu si pentru mine, ca prea bine arata.
Vaaaai ce pofta mi-ai facut!!!
Ce bine arata! Cred ca si eu, in curand, deschid sezonul de tarte si placinte…
Imi plac enorm de mult.Am branza in congelator, asa ca in curand le pun in aplicare.Pup!
No reteta asta trebuie sa o probez si eu….tare bine arata!!!
Imi plac tare mult!!!Mmmm, sunt tare delicioase!Pup!
Minunate, delicioase si usor de facut! As manca non-stop 🙂 parca le simt deja aromma 🙂
Imi plac ATAT de mult incat as manca fara probleme cel putin o saptamana in fiecare zi, la cafea! 🙂
Culoarea perfecta! Deliciu
sunt atat de gustoase si practice. nu mai vorbesc cat sunt de dragute, chiar ca iti vine sa le papi pe toate :))
super alegere !
Ah de cand n-am mai fost pe la tine! Placintelele sunt foarte aspectuoase. Te pup!
Aluatul e cel din mai multe foi subtiri sau e o singura foaie mai groasa?
Vasy, e aluat de foietaj, o foaie mai grosuta de aluat, care la copt se desface in multe foite. 🙂 Se vede si in poze.
am si eu o intrebare la sfarsit knd le ungem…amestec galbenusul cu cateva linguri de lapte ?
Da, exact asa. Se amesteca galbenusul cu laptele, apoi se ung pateurile. 😉
ms mult:P sunt incepatoare in bucatarie si asta chiar vreau sa o incerc
Sa ai spor! Daca te mai pot ajuta cu ceva…oricand, cu placere!
Buna seara, intrebarea mea era, in cuptor in timp ce se coc nu vi se intampla sa iasa branza pe la capete? Mie mi s-a intamplat si nu stiu care e motivul.
Depinde de branza folosita. Mi s-a intamplat chiar daca branza parea ok la inceput (nu era moale, sa curga) in cuptor sa se „topeasca”. Poti adauga in compozitia de branza 1-2 linguri de gris