Pariziene cu branza si scortisoara

de Miha
288 vizualizări

Cine poate refuza o placinta buna cu branza la micul dejun? Sau poate la cina? :)))

pariziene cu branza si scortisoara

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie confiata sau orice alta aroma va place
  • Umplutura:
  • ~300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • zahar dupa gust
  • esenta de lamaie sai orice alta aroma va place
  • In plus:
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 3-4 linguri zahar
  • ~50 g unt topit

Mod de preparare Pariziene cu branza si scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut sa dospeasca.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau intr-un castron, depinde de varianta voastra de framantare. Adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de lameie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor. Daca branza este prea uscata se poate adauga 1 lingura de smantana, sa obtinem o compozitie cremoasa.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 10 bile, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Punem cate o lingura de umplutura pe unul din capete, iar celalalt capat il taiem fasii pana la jumatate.

pariziene cu branza si scortisoara Rulam partea cu umplutura pana la jumatate, apoi formam ruloul cu ajutorul fasiilor, prinzand bine capetele dedesubt.

Fiecare rulou il umgem bine cu unt topit, apoi il tavalim bine prin scortisoara amestecata cu zahar. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut cateva minute.

pariziene cu branza si scortisoaraDam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

pariziene cu branza si scortisoara

 

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Ghiocel07 20 aprilie 2013 - 7:21

O idee excelenta. Am facut cu mere, o sa fac si cu branza.

Răspuns
Miha 20 aprilie 2013 - 20:41

multumesc frumos Ghiocel! >:D<

Răspuns
Rocsy Ciobanu 20 aprilie 2013 - 7:49

Asa ceva nu se refuza pentru ca sunt prea delicioase. Am facut o data pariziene si m-au cucerit din prima! Week-end placut!

Răspuns
Miha 20 aprilie 2013 - 20:40

week-end placut si tie draga mea! >:D<

Răspuns
jose manuel 20 aprilie 2013 - 7:51

Te han quedado de lujo

Răspuns
Miha 20 aprilie 2013 - 20:40

multumesc! 🙂

Răspuns
Maria 20 aprilie 2013 - 18:39

Cred ca sunt delicioase, dar eu in general prefer “ceva cu ciocolata”, asa ca am sa le umplu cu Nutella

Răspuns
Miha 20 aprilie 2013 - 20:39

Buna idee! 😉

Răspuns
mihaela 20 aprilie 2013 - 20:15

Arata f.bine am sa fac dar problema este cu ce pot anlocui brinza…nu gasesc aici unde locuiesc brinza dulce.

Răspuns
Miha 20 aprilie 2013 - 20:38

Poti incerca cu ricotta, daca-ti place.
Sau le poti umple cu orice altceva iti place… ciocolata, nuca sau mere. 😉

Răspuns
Adina 21 aprilie 2013 - 9:14

Ma omori cu aluaturile tale fragede,vreau si eu!:)

Răspuns
lulu 21 aprilie 2013 - 18:11

Mmmmm,ce bune sunt!!!
la asa ceva nu am restrictie!!

Răspuns
Macy 26 aprilie 2013 - 9:59

Asa de bine arata:) yummy…

Răspuns
Larra 13 septembrie 2014 - 23:24

Branza poate fi inlocuita si cu ciocolata?

Răspuns
Miha 14 septembrie 2014 - 10:21

Sigur ca da… 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: