Prajituri / Retete de prajituri

Pandispan cu biscuiti

Treaba e cam simpla si sta cam asa: ne trebuie ceva bun in fiecare zi pentru pachetelul de la scoala. Uneori mai apelez si la biscuitii din comert care, fie vorba intre noi, nu stiu ce au in ei dar tare le mai plac si sunt primiti cu entuziasm. 😀 Iar daca-s Oreo, cu atat mai mult :)) Dar de cele mai multe ori incerc sa le fac eu acasa cate un chec sau cateva briose… ceva uscat, numai bun de pus in punguta.

Prajitura de astazi este un pandispan simplu in care am adaugat cateva linguri de pesmet de biscuiti. 😉 Iese foarte bun si pufos si cu siguranta se preteaza la un tort.

pandispan simplu cu biscuiti

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru pesmetul de biscuiti:
  • 5-6 biscuiti obisnuiti
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 lingura unt topit
loading...

Mod de preparare Pandispan cu biscuiti:

Pesmetul de biscuiti:

Biscuitii ii macinam la robot pana obtinem un pesmet fin. Adaugam cacaoa si untul topit si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Punem zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam si apa fierbinte. Galbenusurile amestecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se omogenizeaza amestecand usor. Dam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand de jos in sus, sa nu se lase compozitia. La sfarsit punem pesmetul de biscuiti.

Compozitia o turnam in tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana suprafata prajiturii devine ferma. Se poate face proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

pandispan simplu

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Am venit sa iau o bucata de prajiturica si am adus cafeluta la schimb! 😉

  2. Diana says:

    Taaare mai esti inventiva …

  3. Arata ca un burete, dar comestibil:)) arata bine:D

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: