Crocantele

de Miha
43 vizualizări

Avem nevoie de:

* 200 g aluat foietaj
* 1 galbenus
* susan
* sare mare

Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul.

Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta.

Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2

sau cate 3.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Nu e o reteta deosebita, dar este o idee pentru ceva de crontanit :)) in fata televizorului sau pentru o prezentare “mai altfel”.

Se pot combina o fasie cu susan, una cu mac. Sau una cu mac, una cu cascaval. Dupa cum va doriti. 🙂

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

Nati 24 februarie 2010 - 8:16

Intr-adevar, sint bune tare la crontanit chestiile astea. Ma uitam ce frumos le-ai taiat cu rotita zimtata. Am si eu una, dar mi-au confiscat-o demult copiii, taie plastilina cu ea :))

Răspuns
Miha 24 februarie 2010 - 8:40

Hi hi…ce simpatici sunt!
La noi a trecut pasiunea pentru plastilina. Adevarat e ca nici nu prea le-am mai dat-o dupa ce mi-au mazgalit toate covoarele. :))

Răspuns
Cristina 25 februarie 2010 - 8:57

Crocantele sau crocănţele?
Ce bune ‘or fi!

Răspuns
Miha 25 februarie 2010 - 9:14

Cristina, crocantzele. :))

Răspuns
Cristina 25 februarie 2010 - 12:19

:)) acum am înţeles.

Răspuns
Elena Toma 2 martie 2010 - 8:56

Frumusele crocantelele! Miha, felicitari pentru locul 2 la concursul de pe bucataras.ro. Daca era dupa mine, meritai locul 1 cu prisosinta. Din apreciere pentru realizarile tale minunate, in prag de primavara, la mine te asteapta un premiu si o leapsa dragute. Daca-ti face placere, te invit sa le ridici.

Răspuns
Miha 2 martie 2010 - 19:43

Multumesc Elena pentru aprecieri, dar si pentru premiu. Neaparat voi trece sa-l ridic.

Seara buna!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: