Prajituri / Retete de prajituri / Torturi

Pandispan cu cacao

Pandispan cu cacao

Reteta Pandispan cu cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 90 g ciocolata alba
  • 230 ml smantana dulce pt frisca
  • 75 g crema de branza Almette
  • 1 lingura zahar
  • intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
  • esenta de vanilie
loading...

De cum am vazut aceasta reteta de pandispan cu cacao la Natalia, am vrut neaparat sa o incerc. In primul rand (destul de evident as spune :)) ) pentru ca are multa cacao si in al doilea rand, m-am gandit ca ar merge perfect cu o crema de ciocolata alba, frisca si branza fina.

Blatul se poate poate folosi in orice combinatie doriti. E pufos, nu necesita insiropare, avand o consistenta usor umeda. Cred ca il voi incerca si cu o crema de ciocolata amaruie, cred ca va iesi de vis. Visul oricarui ciocoholic. :)))

 Mod de preparare Pandispan cu cacao:

Blat de tort pandispan cu cacao:

Punem cacaoa intr-un vas si turnam apa clocotita, amestecand continuu. Amestecam pana dispar toate cocoloasele si obtinem o compozitie de consistenta uleiului. Lasam la racit.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca pana devin ca o crema cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Adaugam treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia cu cacao racita. Amestecam usor, ca la maioneza. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit (in cateva reprize) bezeaua.

Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Lovim apoi cu palma in masa de cateva ori, sa eliminam excesul de aer din compozitie si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema pentru pandispan cu cacao:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu 90 ml smantana. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore.

Restul de smantana rece se bate pana capata putina consistenta si apar mici basicute la suprafata. Adaugam zaharul si mixam pana se intareste.

  • Atentie, nu insistati prea mult, s-ar putea sa se taie.

Mixam compozitia de ciocolata alba pana se intareste si devine pufoasa.

  • Daca nu se intareste (asa cum am patit eu 🙂 ) folositi 1 intaritor de frisca.

Adaugam crema de branza si esenta de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza, apoi incorporam si frisca batuta, amestecand usor.

Blatul copt si racit se taie in 2 parti. Se poate taia foarte bine si in 3. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul dintre blaturi, crema de ciocolata si acoperim cu cel de-al 2-lea blat. Invelim in folie si dam la rece pentru cateva ore.

  • Daca il lasati de seara pana dimineata, este mult mult mai bun.

Se acopera cu frisca batuta si se pudreaza cu cacao.

RETETA IN IMAGINI

O alta varianta de blat de tort pandispan cu cacao gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

22 Comentarii

  1. Que maravilla, te ha quedado de lujo.

    Saludos

  2. Asta deja e tort nu pandispan! Si puteai sa ma iniviti si tu la tine sa imi dai si mie !

  3. mi s-a facut pofta instantaneu; arata bestial

  4. Fantástica! Me gusta muchísimo por lo sencilla y apetecible, además está preciosa!

  5. foarte bine arata! imi lasa gura apa! o seara placuta!

  6. Foarte fain arata si..e tort de-a binelea:)))
    Pup.
    Noapte buna.

  7. ce minune faci tu chiar dintr-un pandispan!

  8. Anonymous says:

    cat zahar la blat ca nu scrie?

    multumim

  9. Minunat

  10. Anonymous says:

    danna : cat zahar ??? cate oua ???

  11. 250 g zahar. Multumesc de atentionare. 🙂

  12. arata asa bine!

  13. sunt fan blogul tau! retetele tale sunt super:)

  14. Anonymous says:

    Am incercat acest balt si este f bun.
    Multumiri!

  15. Imi place tare mult cum ti-a iesit.SUPER

  16. cristina says:

    Este super!!! Am facut acest blat este minunat.. sincer am avut emotii, dar a iesit bestial!!!!Multumim pentru reteta.

  17. Anonymous says:

    Spune ca ai folosit si un sablon pentru pudrat ,ca se vede de la o posta si mai spune si de unde te inspiri case vede clar

  18. Buna dimineata si tie…

    Tocmai pentru ca este atat de evident n-am spus ca am folosit un sablon pentru pudrat. Am scris undeva ca l-am „pictat” cu mana? Ca se foloseste sau nu un sablon e acelasi lucru, tot pudrat se cheama si nu influenteaza gustul cu nimic. Sau se poate orna in alt fel nu neaparat pudrat cu cacao.

    Cat despre inspiratie, daca inca nu te-ai trezit inca bine… recomand niste apa rece, face minuni… citeste cu atentie introducerea si ai sa vezi ca am scris destul de clar ca m-am inspirat de la Natalia.

    Sa ai o zi relaxata.

  19. arata super super!de unde ati cumparat sablonul?Va pup!

  20. De pe site-ul pentrucopt.ro 🙂

  21. Anonymous says:

    Arata bine si mi-ai facut pofta.Imi place tare mult ciocolata!O sa-l incerc si eu.

  22. Pingback: Prajitura cu frisca

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: