Pai da! Am facut prajitura cu mere, da’ copiii ce sa manance la desert? Mi-am adus aminte cat de incantati au fost cand le-am facut biscuiti cu crema. Niste biscuiti simpli umpluti cu un rest de crema de la un tort. Chiar ma gandeam atunci cum ma dau eu peste cap sa le fac fel si fel de prajituri sau alte chestii sofisticate si ei se multumesc si sunt incantati cu atat de putin…
Asadar, pornind de la ideea biscuitilor cu crema am facut aceasta prajitura. 😉 Trebuie sa recunosc ca am papat si eu cateva bucatele, ca erau prea tentante :))))
Ingrediente
- biscuiti simpli
- Crema:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 400 ml lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 g unt
- Pentru sirop:
- 100 ml lapte
- 2 linguri cacao Nesquik
- Pentru ornat:
- 150 ml smantana pentru frisca
- 1 zahar vanilat
- 1 intaritor de frisca (doar daca e absolut necesar)
- cacao neagra
Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si budinca de ciocolata:
Crema:
Amestecam cele 2 galbenusuri cu zaharul si amidonul, apoi turnam laptele, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot pana compozitia se ingroasa. Adaugam ciocolata rupta bucatele si untul moale. Omogenizam, dam deoparte si lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita deasupra.
Pentru sirop amestecam laptele rece cu cacaoa Nesquik.
Am folosit o tava de 20/20 cm si 4 randuri de biscuiti a cate 12 bucati. Crema am impartit-o in 3.
In tava tapetata cu folie alimentara punem un strat de biscuiti ce i-am insiropat usor pe ambele parti. Punem o parte din crema si continuam operatiunea pana terminam. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru macar 1 ora.
Cel mai bine se taie a doua zi.
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul vanilat si intaritorul de frisca si mixam pana frisca devine ferma si pufoasa.
Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna prajitura, apoi se desprinde usor folia alimentara. Acoperim cu un strat de frisca si pudram cu cacao. Se portioneaza dupa dorinta.
5 comentarii
Cand am citit itlul in lista Blogger, am zis: repede, repede, sa vad!!!
E wow, vreeeaauuu!!!
Doamne, Mihule, eu te-as lua acasa la mine!:)
Am notat pe lista de to do; dar la ritmul meu…sunt in urma rau!:))
Pupicei, Miha!
Ilda
Lavender Thoughts
ma
magnifique ce gâteau tu est très forte en pâtisserie,ils donne donne a la bouche!
Bisous
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuun … fac si eu crema la o praji cu mere , dar cu blat
Mai Miha, numai de bunataturi te tii!! Arata grozav de bine, combinatia e trasnet! Te pup 😉