Briose cu iaurt si zmeura, desertul noastru de astazi.
Eu raman la parerea ca briosele vor fi intotdeauna o idee buna atunci cand iti doresti un desert rapid si bun. Daca ai o reteta de baza buna, te poti juca apoi cu adaosurile dupa bunul plac: ciocolata, nuca, stafide, fructe congelate sau proaspete. Se pastreaza grozav de bine pentru cateva zile, ideale pentru o gustare si nu mai spun ca daca ai ceva de sarbatorit le poti pune un mot de crema si le tranformi imediat intr-un desert festiv. Promit ca vor fi savurate pana la ultima!
INGREDIENTE
- 6 oua
- 250 g zahar
- 200 g iaurt
- 125 ml ulei
- 280 g faina
- 10 g praf de copt
- 1 lingura coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- ~250 g zmeura
Mod de preparare Briose cu iaurt si zmeura:
Separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri toarna uleiul, iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie si amesteca bine pana la omogenizare.
Separat, mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana bezeaua devine ferma si lucioasa. Toarna amestecul cu galbenusuri si amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cerne faina amestecata cu praful de copt si amesteca cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Repartizeaza compozitia in tava pentru briose in care ai pus cosulete de hartie. Nu umple cosuletele excesiv, cca 2 linguri de compozitie, cat sa ajunga la 3/4 din inaltimea formei. Presara cu bucati de zmeura congelata.
- poti pune mai intai o lingura de compozitie, presari bucati de zmeura congelata si acoperi cu inca o lingura de compozitie. In acest fel vei gasi bucati de zmeura delicioasa si in interiorul brioselor
Da la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana briosele se rumenesc usor deasupra. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Poti opta pentru varianta ornata cu crema, asa cum am aratat la reteta de briose cu visine si iaurt AICI
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL