Paine frantuzeasca, dupa reteta din cartea masinii de paine. 🙂
INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 120 ml apa
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingurita ulei
- 1 lingurita oregano
- 200 g faina neagra
Mod de preparare Paine frantuzeasca:
Toate ingredientele le-am pus in ordinea descrisa in cuva masinii de paine. Am folosit programul de framatare+dospire.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am pus pe masa infainata si l-am impartit in 2.
Mi-au iesit 2 paini mai mici, nu am tava mare, pentru o bagheta frantuzeasca autentica. :))
Am dat aluatului forma de bagheta, am crestat cu cutitul din loc in loc
si am dat la cuptor, la foc mediu, pana s-a rumenit.
1 comentariu
mmm,ce pufoasa si buna!o zi buna sa ai!