Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere si sos de ciocolata

loading...

Neaparat trebuie sa incercati aceasta prajitura cu mere. E atat de bunaaa! :))

Pentru blat avem nevoie de:

5 oua
100 g zahar
5 linguri apa minerala
5 linguri ulei
100 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine ca pentru bezea. Urmeaza galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare.Amestecam apa minerala cu uleiul si turnam peste compozitie in fir subtire si mixand in acelasi timp. La sfarsit,faina amestecata cu praful de copt.

Pentru umplutura avem nevoie de:

4-5 mere
4 linguri zahar
2 lingurite scortisoara

Merele le curatam si le taiem felii.Presaram cu zahar si scortisoara.

Aluatul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,iar deasupra repartizam feliile de mar.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste,in jur de 35 de minute.

Intre timp preparam sosul de ciocolata din:

4 linguri cacao
2 linguri zahar
50 g unt
1 pahar apa

Cacaoa o amestecam cu zaharul si o „desfacem” cu apa. Punem vasul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam si untul.Mai dam cateva clocote si lasam la racit.

Dupa ce s-a copt prajitura,o lasam la racit in tava dupa care o portionam. Servim cu sos de ciocolata.

Daca turnati tot sosul peste prajitura,aceasta se va insiropa putin cu acesta si va fi o minune. 😉
Mi-a venit ideea asta abia dupa ce m-am mazgalit :)) bine la juma de prajitura . :)) La fiecare bucatica trebuia sa pun sos deasupra.Asa ca m-am „nervat :)) si l-am turnat tot acolo. Sa fie! :))

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. super!
    mai Miha,tu nu iesi deloc din bucatarie?:)))
    pup.seara minunata!

  2. Mmmm…ce imi plac merele la prajituri!

  3. Multumesc Gabi!

    Mai ies din bucatarie…din cand in cand! :))

  4. Ducesa,te-as invita la o portie daca as mai avea! 🙂

  5. delicioasa! trebuie sa o incerc si eu

  6. Neaparat! Merita! 😉

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: