Mini tarta cu visine

de Miha
2089 vizualizări
Tarta cu visine si aluat fraged

Neaparat trebuie sa incercati si voi aceasta tarta cu visine. Este atat de buna, incat atunci cand o termini, daca esti din gasca mea, cea a devoratorilor de ciocolata, te intrebi mirat: „zicea cineva ca-mi place ciocolata?” :)))

Daca nu aveti forme mici de tarta se poate face si in forma mare, nu va fi o problema, ba chiar cred ca va fi mai usor si rapid de preparat. Mie mi-au iesit 6 bucati, dar din aluat mi-a mai ramas o bucata din care am facut niste biscuiti simpli pentru copii.

Tarta cu visine si aluat fraged

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 60 g unt
  • 130 g faina
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • Pentru umplutura:
  • 150 g visine fara samburi
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura lapte
  • 2 galbenusuri
  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare Tarta cu visine:

Aluat:

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Se adauga apoi oul si untul rece taiat cubulete si se incepe a framanta repede cu varful degetelor, pana se obtine un aluat compact si omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru minim jumatate de ora.

Se rup bucati din aluat si se pun in forme. Aluatul fiind destul de „gras” nu am uns formele cu nimic. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 10 minute, timp in care vom prepara umplutura.

Umplutura:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi totul „se desface” cu putin lapte. Se pune vasul la foc mic si se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu, avand grija sa nu se lipeasca de fundul vasului. Pentru siguranta se poate fierbe pe baie de aburi.

Se da vasul deoparte de pe foc si se adauga visinile. Daca visinile lasa prea mult suc si compozitia se inmoaie, se pune vasul din nou pe foc si se mai dau cateva clocote, pana compozitia se ingroasa din nou.

Bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face turturi in momentul in care scoatem paletele mixerului.

Se scot formele cu aluat din cuptor si se umplu cu compozitia cu visine. Deasupra fiecarei tarte se spriteaza bezeaua. Se da tava din nou la cuptor la foc mare, pana se rumeneste bezeaua.

tarta cu visine si bezea

Sursa

poate vă plac și rețetele

27 comentarii

sarah 11 iulie 2011 - 8:05

ce dragalase sunt!pupic

Răspuns
gaby_d 11 iulie 2011 - 8:18

Ce-mi plac!!!Mai ales ca au bezea:d

Răspuns
Betty 11 iulie 2011 - 8:56

Mhh…cred ca e croncatel blatul de tarta si cu visinele acrisoare….o bunatate!

Răspuns
Alice 11 iulie 2011 - 10:16

ce faine ti-au iesit!!!
v-au placut? pup

Răspuns
Mitinita 11 iulie 2011 - 10:26

Ce frumusele sunt!

Răspuns
Antonina 11 iulie 2011 - 10:41

Ce bine ti-au iesit ! minunate ! pupici

Răspuns
Ancuta 11 iulie 2011 - 11:58

Am niste visine si cautam o reteta buna, buna. Revin cu impresii.
Pup! O zi frumoasa!

Răspuns
Bianka 11 iulie 2011 - 13:31

Foart gustos

Răspuns
Licuta Marin 11 iulie 2011 - 19:17

Superbe tartele!!!…reteta notata! Pupici!!

Răspuns
Anonymous 12 iulie 2011 - 5:50

Minunate aceste ,,biju-uri” .
Pupici Miha !
Diana

Răspuns
minoki 12 iulie 2011 - 6:43

Prea complicat. Prefer sa ma inviti la tine cand mai faci!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:06

Pupici Sarah. Multumesc!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:07

Gabi, si mie mi-au placut. Ma mai gandesc daca-ti dau si tie. :)) Pupici draga mea!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:09

Da Betty, atunci cat is proaspete (ca sa zic asa) blatul e crocantel. Daca apuca urmatoarea zi, blatul se fragezeste si capata o consistenta super!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:10

Alina, multumesc! Da, mi-au placut! 😉

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:10

Multumesc Adina! Pupici!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:11

Multumesc Anto! Pupici cu lipci! :*

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:12

Ancuta, ma bucur ca ti-au placut. Astept impresiile tale. Pup!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:13

Multumesc Bianka! :0

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:13

Multumesc Licuta! Te astept cu impresii dupa ce le faci! 😉 Pup!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:14

Pupici Diana! Multumesc!

Răspuns
Miha 13 iulie 2011 - 13:15

Mino, eu spun ca nu e complicat deloc. Mai bine fa-ti, decat sa te culci pe-o ureche, cum ca te-oi chema la mine. :))))

Răspuns
Marian 14 iulie 2011 - 16:30

MMM, arata super!

Răspuns
Miha 14 iulie 2011 - 18:01

Multumesc Marian! 🙂

Răspuns
farcas anca diana 11 aprilie 2013 - 16:09

Felicitari pentru gustul si diversitatea retetelor.
Am facut prajituri dupa retetele tale si sunt foarte gustoase.
In ceea ce priveste mini tartele cu visine as vrea sa te intreb daca cantitatile prezentate in reteta de mai sus sunt suficiente pentru o tava mare de tarta cu diametru de aproximativ 26 de cm.
Iti multumesc anticipat.

Răspuns
Miha 11 aprilie 2013 - 16:28

Anca, cred ca da, avand in vedere ca am facut 6 tarte mici plus niste biscuiti pentru copii. 😉

Multumesc! >:D<

Răspuns
farcas anca diana 11 aprilie 2013 - 16:33

Iti multumesc pentru promptitudine.
O sa le fac sambata si o sa revin cu impresii.

Răspuns

Lasă un răspuns