Neaparat trebuie sa incercati si voi aceasta tarta cu visine. Este atat de buna, incat atunci cand o termini, daca esti din gasca mea, cea a devoratorilor de ciocolata, te intrebi mirat: „zicea cineva ca-mi place ciocolata?” :)))
Daca nu aveti forme mici de tarta se poate face si in forma mare, nu va fi o problema, ba chiar cred ca va fi mai usor si rapid de preparat. Mie mi-au iesit 6 bucati, dar din aluat mi-a mai ramas o bucata din care am facut niste biscuiti simpli pentru copii.
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 60 g unt
- 130 g faina
- 1 ou
- 50 g zahar pudra
- Pentru umplutura:
- 150 g visine fara samburi
- 1 lingura zahar
- 1 lingura amidon
- 1 lingura lapte
- 2 galbenusuri
- Pentru bezea:
- 2 albusuri
- 2 linguri zahar
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare Tarta cu visine:
Aluat:
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Se adauga apoi oul si untul rece taiat cubulete si se incepe a framanta repede cu varful degetelor, pana se obtine un aluat compact si omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru minim jumatate de ora.
Se rup bucati din aluat si se pun in forme. Aluatul fiind destul de „gras” nu am uns formele cu nimic. Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se dau la cuptor la foc mediu pentru cca 10 minute, timp in care vom prepara umplutura.
Umplutura:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul, se omogenizeaza, apoi totul „se desface” cu putin lapte. Se pune vasul la foc mic si se fierbe pana incepe sa se ingroase, amestecand continuu, avand grija sa nu se lipeasca de fundul vasului. Pentru siguranta se poate fierbe pe baie de aburi.
Se da vasul deoparte de pe foc si se adauga visinile. Daca visinile lasa prea mult suc si compozitia se inmoaie, se pune vasul din nou pe foc si se mai dau cateva clocote, pana compozitia se ingroasa din nou.
Bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face turturi in momentul in care scoatem paletele mixerului.
Se scot formele cu aluat din cuptor si se umplu cu compozitia cu visine. Deasupra fiecarei tarte se spriteaza bezeaua. Se da tava din nou la cuptor la foc mare, pana se rumeneste bezeaua.
27 comentarii
ce dragalase sunt!pupic
Ce-mi plac!!!Mai ales ca au bezea:d
Mhh…cred ca e croncatel blatul de tarta si cu visinele acrisoare….o bunatate!
ce faine ti-au iesit!!!
v-au placut? pup
Ce frumusele sunt!
Ce bine ti-au iesit ! minunate ! pupici
Am niste visine si cautam o reteta buna, buna. Revin cu impresii.
Pup! O zi frumoasa!
Foart gustos
Superbe tartele!!!…reteta notata! Pupici!!
Minunate aceste ,,biju-uri” .
Pupici Miha !
Diana
Prea complicat. Prefer sa ma inviti la tine cand mai faci!
Pupici Sarah. Multumesc!
Gabi, si mie mi-au placut. Ma mai gandesc daca-ti dau si tie. :)) Pupici draga mea!
Da Betty, atunci cat is proaspete (ca sa zic asa) blatul e crocantel. Daca apuca urmatoarea zi, blatul se fragezeste si capata o consistenta super!
Alina, multumesc! Da, mi-au placut! 😉
Multumesc Adina! Pupici!
Multumesc Anto! Pupici cu lipci! :*
Ancuta, ma bucur ca ti-au placut. Astept impresiile tale. Pup!
Multumesc Bianka! :0
Multumesc Licuta! Te astept cu impresii dupa ce le faci! 😉 Pup!
Pupici Diana! Multumesc!
Mino, eu spun ca nu e complicat deloc. Mai bine fa-ti, decat sa te culci pe-o ureche, cum ca te-oi chema la mine. :))))
MMM, arata super!
Multumesc Marian! 🙂
Felicitari pentru gustul si diversitatea retetelor.
Am facut prajituri dupa retetele tale si sunt foarte gustoase.
In ceea ce priveste mini tartele cu visine as vrea sa te intreb daca cantitatile prezentate in reteta de mai sus sunt suficiente pentru o tava mare de tarta cu diametru de aproximativ 26 de cm.
Iti multumesc anticipat.
Anca, cred ca da, avand in vedere ca am facut 6 tarte mici plus niste biscuiti pentru copii. 😉
Multumesc! >:D<
Iti multumesc pentru promptitudine.
O sa le fac sambata si o sa revin cu impresii.