Retete de prajituri / Rulade

Rulada de cacao cu frisca

Rulada cu frisca si dulce de leche

Cum ziceam si la rulada cu crema de ciocolata poate parea dificil sa faci acest gen de prajitura. Dar daca gasesti o reteta buna si cu putin exercitiu poti avea rezultate spectaculoase. Mai ales ca poti folosi diverse creme si poti face combinatii nenumarate.

Pentru umplutura aceastei rulade am folosit frisca si dulce de leche, de care sunt realmente indragostita. Daca nu aveti sau nu va place acest dulce de leche puteti inlocui cu orice altceva va place: ciocolata, gem sau dulceata, crema de branza…

Rulada cu frisca si dulce de leche

 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa clocotita
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • 200 g dulce de leche
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
loading...

Mod de preparare Rulada de cacao cu frisca:

Blat:

Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.

Rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zaharl si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Umplutura:

Smantana foarte rece, de la frigider, se bate cu mixerul la viteza mica. Cand devine ca o spuma se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca, se mareste viteza mixerului si se bate pana devine pufoasa si se tine de paletele mixerului.

Peste blatul racit intindem un strat de dulce de leche, apoi unul de frisca batuta. Stratul de frisca sa nu fie foarte gros, pentru a putea rula usor blatul. Restul de frisca se va folosi la ornat.

Dam prajitura la frigider pentru (macar! :)) ) 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. chiar aseara cautam ceva intr-o carte de dulciuri…si am stat vreo juma’ de roa boldita in niste rulade…care mai de care..gandindu-ma ca e timpul sa incerc si eu…
    acuma…vii si tucu ispita asta..in cazul asta eu ce fac?!
    ma apuc si eu de invirtit sau nu? :)) pina una alta cred ca vin la tine pt o feliuta :))

  2. Ce frumos si elegant arata!Pupici!

  3. Minunata…!!o prezentare de nota 10!!

  4. Que bonito te ha quedado y debe estar delicioso!!!. besos

  5. super.arata cu adevarat minunat!ador contrastul de culori ca la gust chiar nu as putea sa comentez pentru ca sigur e deliciosa!
    pupicei

  6. Gustos

  7. Imi place!! dar eu deja m-am zapacit sa stii.. ma uit in tabloul de bord la actualizari.. si nu pot tine pasul cu voi!!! numai minunatii… una dupa alta!! super!! pupici Miha

  8. mmmm..pare gustos,fotografia e super ;)))) bravo Miha !

  9. Alina, eu te astept. Daca vii adu si cartea aia sa ma boldesc si eu. :)))
    Pupu-te!

  10. Flory, pupici! Si multumesc mult! :*

  11. Ionela, multumesc draga mea ca nu esti foarte exigenta cu mine. :))) Pup!

  12. Anna, besos. :*

  13. Sarah, multumesc! Esti tare draguta! :*

  14. Multumesc Bianka! :*

  15. Ce bine arata….imi place ca ii multa friscaaa…pe gustul meu .
    Pupici!

  16. Multumesc mult Antonina draga! Deci spui tu ca ar fi cazul sa plec in concediu mai repede decat am planificat? :))))
    Te pup!

  17. Vica, multumesc mult de aprecieri! 🙂

  18. Elena Apostol-Filimon says:

    sigur trebuie s-o incerc .De fiecare data cand intru la tine pe blog mi greu sa decid care reteta asa vrea sa incerc le-as face pe toate odata .Multumesc lui D-zeu ca existi .te pup

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: