Cum ziceam si la rulada cu crema de ciocolata poate parea dificil sa faci acest gen de prajitura. Dar daca gasesti o reteta buna si cu putin exercitiu poti avea rezultate spectaculoase. Mai ales ca poti folosi diverse creme si poti face combinatii nenumarate.
Pentru umplutura aceastei rulade am folosit frisca si dulce de leche, de care sunt realmente indragostita. Daca nu aveti sau nu va place acest dulce de leche puteti inlocui cu orice altceva va place: ciocolata, gem sau dulceata, crema de branza…
Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao neagra
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa clocotita
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Pentru umplutura:
- 200 g dulce de leche
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- 1 plic zahar vanilat
- 1 intaritor de frisca
Mod de preparare Rulada de cacao cu frisca:
Blat:
Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.
Rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zaharl si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.
Umplutura:
Smantana foarte rece, de la frigider, se bate cu mixerul la viteza mica. Cand devine ca o spuma se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca, se mareste viteza mixerului si se bate pana devine pufoasa si se tine de paletele mixerului.
Peste blatul racit intindem un strat de dulce de leche, apoi unul de frisca batuta. Stratul de frisca sa nu fie foarte gros, pentru a putea rula usor blatul. Restul de frisca se va folosi la ornat.
Dam prajitura la frigider pentru (macar! :)) ) 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
18 comentarii
chiar aseara cautam ceva intr-o carte de dulciuri…si am stat vreo juma’ de roa boldita in niste rulade…care mai de care..gandindu-ma ca e timpul sa incerc si eu…
acuma…vii si tucu ispita asta..in cazul asta eu ce fac?!
ma apuc si eu de invirtit sau nu? :)) pina una alta cred ca vin la tine pt o feliuta :))
Ce frumos si elegant arata!Pupici!
Minunata…!!o prezentare de nota 10!!
Que bonito te ha quedado y debe estar delicioso!!!. besos
super.arata cu adevarat minunat!ador contrastul de culori ca la gust chiar nu as putea sa comentez pentru ca sigur e deliciosa!
pupicei
Gustos
Imi place!! dar eu deja m-am zapacit sa stii.. ma uit in tabloul de bord la actualizari.. si nu pot tine pasul cu voi!!! numai minunatii… una dupa alta!! super!! pupici Miha
mmmm..pare gustos,fotografia e super ;)))) bravo Miha !
Alina, eu te astept. Daca vii adu si cartea aia sa ma boldesc si eu. :)))
Pupu-te!
Flory, pupici! Si multumesc mult! :*
Ionela, multumesc draga mea ca nu esti foarte exigenta cu mine. :))) Pup!
Anna, besos. :*
Sarah, multumesc! Esti tare draguta! :*
Multumesc Bianka! :*
Ce bine arata….imi place ca ii multa friscaaa…pe gustul meu .
Pupici!
Multumesc mult Antonina draga! Deci spui tu ca ar fi cazul sa plec in concediu mai repede decat am planificat? :))))
Te pup!
Vica, multumesc mult de aprecieri! 🙂
sigur trebuie s-o incerc .De fiecare data cand intru la tine pe blog mi greu sa decid care reteta asa vrea sa incerc le-as face pe toate odata .Multumesc lui D-zeu ca existi .te pup