Aluat dulce / Retete de prajituri

Minciunele

Minciunele din aluat de gogosi

De la mama aveam o alta reteta de minciunele. O voi face si pe aceea cat de curand (sper! :)) ). De data aceasta am pastrat doar forma, folosind un aluat simplu de gogosi.

Minciunele din aluat de gogosi

 

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Minciunele:

Se amesteca drojdia cu o lingura de zahar si un putin de lapte. Faina se pune intr-un castron, se face o gaura in mijloc si se toarna maiaua, amestecandu-se cu putina faina. Se adauga oul batut putin, restul de zahar, sarea, esenta de vanilie, untul topit si racit si laptele caldut cate putin. Se framanta un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul in foaie groasa de un deget, foaie care se taie mai apoi in benzi dreptunghiulare. Fiecare bucata de aluat se cresteaza pe mijloc, apoi unul din capetele benzii se trece prin crestatura, rasucindu-se.

Se pun la prajit in ulei foarte bine incins. Dupa ce s-au prajit se scot pe un prosop absorbant, apoi se tavalesc prin zahar pudra.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Vreau si eu!!!!
    Sa stii ca bag si io niste gogosi ca prea mi-e pofta 😀
    URATO:p :)))

  2. Ma declar „vinoveta” :))))

  3. Pai clar esti Miha. Arata super… vreau si io ;))

  4. Cu drag te-as servi Antonina. :*

  5. Que masa tan curiosa y distinta.

    Saludos

  6. Elena Apostol-Filimon says:

    Tu Miha tot ma intreb cum te mentii cu toate bunatatile astea pe care le faci ?

  7. Foarte bun

  8. Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
    Te asteapta un premiu la mine pe blog.

  9. Nu-ti pot zice cum le zicea o vecina… ca suna vulgar :))
    Dar cu siguranta pot sa-ti zic ca a bunicii sunt cele mai bune ;)) … ca doar e a mea
    Oricum, pofta mi-ai facut!

  10. Ie-te ca chiar ma faci sa-mi fie ciuda ca nu am venit azi pe la tine.

  11. Arata tare apetisant…mai, mai k as baga labutza prin monitor:D!Pupici Miha draga!

  12. ISPITO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce ma-nerezi , am inundat tastatura …………

  13. Imi aduc aminte de copilarie. Niste premii te asteapta pe blogul meu

  14. sonia says:

    chiar imi era dor de niste minciunele,maine am sa incerc reteta ta!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: