De la mama aveam o alta reteta de minciunele. O voi face si pe aceea cat de curand (sper! :)) ). De data aceasta am pastrat doar forma, folosind un aluat simplu de gogosi.
Ingrediente
- 1 ou
- 2 linguri de zahar
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 500 g faina
- 10 g drojdie uscata
- esenta de vanilie
Mod de preparare Minciunele:
Pe masa presarata cu faina se intinde aluatul in foaie groasa de un deget, foaie care se taie mai apoi in benzi dreptunghiulare. Fiecare bucata de aluat se cresteaza pe mijloc, apoi unul din capetele benzii se trece prin crestatura, rasucindu-se.
Se pun la prajit in ulei foarte bine incins. Dupa ce s-au prajit se scot pe un prosop absorbant, apoi se tavalesc prin zahar pudra.
14 comentarii
Vreau si eu!!!!
Sa stii ca bag si io niste gogosi ca prea mi-e pofta 😀
URATO:p :)))
Ma declar „vinoveta” :))))
Pai clar esti Miha. Arata super… vreau si io ;))
Cu drag te-as servi Antonina. :*
Que masa tan curiosa y distinta.
Saludos
Tu Miha tot ma intreb cum te mentii cu toate bunatatile astea pe care le faci ?
Foarte bun
Felicitari pentru blogul tau. E super tare.
Te asteapta un premiu la mine pe blog.
Nu-ti pot zice cum le zicea o vecina… ca suna vulgar :))
Dar cu siguranta pot sa-ti zic ca a bunicii sunt cele mai bune ;)) … ca doar e a mea
Oricum, pofta mi-ai facut!
Ie-te ca chiar ma faci sa-mi fie ciuda ca nu am venit azi pe la tine.
Arata tare apetisant…mai, mai k as baga labutza prin monitor:D!Pupici Miha draga!
ISPITO !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ce ma-nerezi , am inundat tastatura …………
Imi aduc aminte de copilarie. Niste premii te asteapta pe blogul meu
chiar imi era dor de niste minciunele,maine am sa incerc reteta ta!