Toti stim ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Cu toate acestea sunt persoane care se multumesc cu ceva servit in fuga, dar sunt si persoane in categoria carora ma incadrez si eu, carora le place sa manance consistent si pe saturate.
De ce mic dejun de duminica? In primul rand pentru ca are usturoi :))) si apoi pentru ca trebuie sa stai si sa-l savurezi in tihna 😉 Deci, ceea ce v-am adus eu astazi nu este o reteta propriu-zisa, ci doar o propunere delicioasa pentru o zi frumoasa.
Ingrediente
- 1 avocado
- zeama de lamaie
- 1 catel usturoi
- sare si piper
- fulgi de ardei iute
- ulei de masline extravirgin
- oua (cate doriti)
Mod de preparare Mic dejun de duminica:
Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingurita se scobeste miezul. Se pune intr-un castron, se stropeste cu zeama de lamaie, apoi se paseaza cu furculita. Se adauga ulei de masline si se amesteca usor pana la omogenizare. Se pune si catelul de usturoi pisat, se sareaza si pipereaza dupa gust si se presara cativa fulgi de ardei iute.
Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale 4-5 minute, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.
Servim pasta de avocado cu felii de paine prajita si oua posate.
Delicios!
Pofta buna! 😉
4 comentarii
Ce rasfat delicios, numai bun pentru un mic dejun de weekend 🙂
Multumesc >:D<
eu sunt mereu interesata de idei noi de mic dejun. ms
Si eu multumesc >:D<