Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu banane caramelizate

Prajitura cu banane

Sa incepem saptamana cu o prajitura de casa, zic! 😀

Reteta de azi e genul acela de reteta culinara la care poti valorifica orice fel de fructe ai in casa, fructe pe care le tot muti de ici colo in speranta ca le va manca cineva, dar pana la urma nu le mananca nimeni :)) Noi vara nu prea mancam banane, prefaram cate un pepene galben sau verde, piersici, prune… Totusi, sotul meu se tot incapataneaza sa cumpere banane, pentru ca sunt „bune si sanatoase”. Sunt intrutotul de acord cu el, dar cu toate astea bananele tot in cate o prajitura isi gasesc sfarsitul :))

Daca o sa pregatiti aceasta prajitura cu banane caramelizate, neaparat sa aveti pregatite o portie de inghetata si o cafea buna. O sa impresionezi si cel mai aprig critic culinar 😀

Prajitura cu banane

Prajitura cu banane in caramel

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Banane caramelizate:
  • 2-3 banane
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate:

Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent.

Banane caramelizate

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spume consistenta. Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Compozitia pentru blat o turnam in vas peste bananele caramelizate. Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minte, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca putin, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine, apoi portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane in caramel

PS: nu uitati de inghetata si cafea! 😛

 

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Asa este, bananele nu-si prea au rostul vara, cand sunt atatea fructe pe piata dar si eu cumpar, din cand in cand, pentru ca imi cer copiii 🙂 Prajitura ta arata demential, iar eu ador caramelul, asa ca la prima ocazie cand mai cumpar banane o sa pun deoparte 2-3 bucati ca sa prepar minunatia asta 🙂

  2. Arata divin ! Dar as vrea si o reteta dietetica pentru cei care isi doresc sa mai slabeasca putin 🙂 ~

  3. Cred ca este foarte buna aceasta prajitura, ca toate cele facute cu banane caramelizate. Felicitari pentru toate retetele de pe acest blog.

  4. Laura says:

    Nu se poate face prajitura in tavA?

  5. Ella says:

    Buna,
    arata f bine 🙂

    Smantana pentru frisca la caramelizare tb sa fie rece sau la temperatura camerei?

    Multumesc,
    Ella

  6. bianca says:

    Spune-mi te rog daca pot folosi lichid pentru frisca de la Hulala? Ca nu stiu sigur ca e smantana.. Si vasul in care ai copt, ce volum are? Merci

    • Buna Bianca.
      Poti folosi Hulala in locul smantanii pentru frisca.
      Vasul are o capacitate de 1,2 litri Teoretic, vasul e de 26 cm diametru, dar baza e un pic mai mica

  7. Gabriela says:

    Nu ar ieși mai bne dacă ouălele s-ar separa albușurile de gălbenușuri?

  8. florentina says:

    Pot face si intr-o tava cu pereti detasabili pt tort?trebuie pusa hartie de copt?

    • poti face si in tava detasabila, dar sa pui hartie de copt. Sa o tapetezi astfel incat sa nu-ti curga caramelul

  9. Pingback: Prăjitură răsturnată cu banane | KissTheCook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: