Prajitura cu banane caramelizate

de Miha
936 vizualizări
Prajitura cu banane

Sa incepem saptamana cu o prajitura de casa, zic! 😀

Reteta de azi e genul acela de reteta culinara la care poti valorifica orice fel de fructe ai in casa, fructe pe care le tot muti de ici colo in speranta ca le va manca cineva, dar pana la urma nu le mananca nimeni :)) Noi vara nu prea mancam banane, prefaram cate un pepene galben sau verde, piersici, prune… Totusi, sotul meu se tot incapataneaza sa cumpere banane, pentru ca sunt “bune si sanatoase”. Sunt intrutotul de acord cu el, dar cu toate astea bananele tot in cate o prajitura isi gasesc sfarsitul :))

Daca o sa pregatiti aceasta prajitura cu banane caramelizate, neaparat sa aveti pregatite o portie de inghetata si o cafea buna. O sa impresionezi si cel mai aprig critic culinar 😀

Prajitura cu banane

Prajitura cu banane in caramel

 

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Banane caramelizate:
  • 2-3 banane
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Prajitura cu banane caramelizate:

Intr-o tigaie punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid adaugam smantana pentru frisca si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul. Adaugam bananele taiate pe lungime si le acoperim bine cu caramel. Rasturnam cu atentie intr-un vas termorezistent.

Banane caramelizate

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spume consistenta. Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Compozitia pentru blat o turnam in vas peste bananele caramelizate. Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minte, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se racoreasca putin, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine, apoi portionam dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane in caramel

PS: nu uitati de inghetata si cafea! 😛

 

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

simonacallas 15 august 2014 - 12:51

Asa este, bananele nu-si prea au rostul vara, cand sunt atatea fructe pe piata dar si eu cumpar, din cand in cand, pentru ca imi cer copiii 🙂 Prajitura ta arata demential, iar eu ador caramelul, asa ca la prima ocazie cand mai cumpar banane o sa pun deoparte 2-3 bucati ca sa prepar minunatia asta 🙂

Răspuns
Miha 20 august 2014 - 22:33

Multumesc Simona. Ma bucur mult ca-ti place! >:D<

Răspuns
Insolventa Bucuresti 22 august 2014 - 23:21

Arata divin ! Dar as vrea si o reteta dietetica pentru cei care isi doresc sa mai slabeasca putin 🙂 ~

Răspuns
Miha 23 august 2014 - 0:15

Din pacate dulciurile mele nu prea ii ajuta pe cei ce vor sa slabeasca 🙂

Răspuns
ELLA 23 august 2014 - 17:41

Cred ca este foarte buna aceasta prajitura, ca toate cele facute cu banane caramelizate. Felicitari pentru toate retetele de pe acest blog.

Răspuns
alina 5 februarie 2015 - 21:55

Super buna a iesit, multumesc!

Răspuns
Miha 5 februarie 2015 - 23:32

Si eu multumesc 🙂

Răspuns
Laura 9 februarie 2015 - 16:42

Nu se poate face prajitura in tavA?

Răspuns
Miha 9 februarie 2015 - 17:31

Se poate si in tava 😉

Răspuns
Ella 28 februarie 2015 - 19:18

Buna,
arata f bine 🙂

Smantana pentru frisca la caramelizare tb sa fie rece sau la temperatura camerei?

Multumesc,
Ella

Răspuns
Miha 28 februarie 2015 - 19:46

eu o folosesc rece

Răspuns
bianca 3 mai 2015 - 1:52

Spune-mi te rog daca pot folosi lichid pentru frisca de la Hulala? Ca nu stiu sigur ca e smantana.. Si vasul in care ai copt, ce volum are? Merci

Răspuns
Miha 3 mai 2015 - 11:58

Buna Bianca.
Poti folosi Hulala in locul smantanii pentru frisca.
Vasul are o capacitate de 1,2 litri Teoretic, vasul e de 26 cm diametru, dar baza e un pic mai mica

Răspuns
Gabriela 19 iunie 2015 - 20:49

Nu ar ieși mai bne dacă ouălele s-ar separa albușurile de gălbenușuri?

Răspuns
Miha 19 iunie 2015 - 20:57

Zic eu ca iese foarte bine si asa, nu e nevoie 🙂

Răspuns
florentina 25 februarie 2016 - 13:22

Pot face si intr-o tava cu pereti detasabili pt tort?trebuie pusa hartie de copt?

Răspuns
Miha 25 februarie 2016 - 17:16

poti face si in tava detasabila, dar sa pui hartie de copt. Sa o tapetezi astfel incat sa nu-ti curga caramelul

Răspuns
Prăjitură răsturnată cu banane | KissTheCook 6 noiembrie 2017 - 0:15

[…] face un caramel mai lichid, cu puțină apă Laura separă ouăle și bate albușurile spumă Miha adaugă smântână dulce în caramel (cred că iese de […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: