Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu visine si crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie si visine din compot

Fetita mea a descoperit in vara asta ca ii place compotul. Asa ca am profitat de acest lucru si am facut mai multe borcane cu compot de visine.

Si privind-o intr-o zi cum manca de zor dintr-unul din borcane mi s-a facut pofta de o prajitura cu visine. Cu greu am „facut rost” de cateva visine din borcanul ei cu compot, ca sa fac o prajitura de casa cu visine, asa cum imi place mie 😉

Prajitura se poate face si cu alte fructe, chiar si cu fructe proaspete, nu neaparat cu fructe din compot. Ma gandesc ca niste caise ar merge tare bine 😉

Prajitura cu crema de vanilie si visine din compot

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1-2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • visine din compot (cantitatea poate varia in functie de preferinta)
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 100 g frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • lapte
loading...

Mod de preparare Prajitura cu visine si crema de vanilie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri, cam o treime din cantitate. Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam. Daca aluatul va fi prea gros se va subtia cu 1 lingura de lapte, atat cat sa curga in fir gros din lingura.

Compozitia ramasa o aromam cu esenta de vanilie, apoi o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Punem si compozitia cu cacao deasupra, din loc in loc, apoi visinele fara samburi.

blat pentru prajitura cu visine

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30-40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Cand blatul este copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam apoi laptele amestecand usor. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu fierbem (fara sa dea in clocot) pana compozitia se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam frisca batuta, apoi aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Pentru glazura:

Ciocolata se topeste la baine marie, apoi se adauga lapte putin cate putin pana glazura ajunge la consistenta dorita.

Punem crema peste blatul racit, nivelam si acoperim toata suprafata prajiturii cu ciocolata topita. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Doina says:

    Un deliciu !!!!!

  2. Tina says:

    cu ce putem inlocui amidonul?

  3. Nicoleta says:

    Foarte buna prajitura,am facut-o acum doua zile .
    Multumesc,pentru reteta !
    Nicoleta.

  4. Oana says:

    Pot sa folosesc visine din compote?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]