Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

de Miha
280 vizualizări

Cand am primit tema saptamanii de la Electrolux pentru “Inspiration Food Marathon”  – Delicii suedeze – mi-am zis ca pana aici mi-a fost. :)) Bucataria suedeza nu este foarte cunoscuta, desi cautand si citind despre asta am descoperit niste retete fantastice.

Pentru astazi am ales sa prepar Janssons Frestelse, o reteta traditionala ce se afla in preferintele suedezilor, fiind consumata in special la cina de Craciun. O reteta simpla si delicioasa, pe care am gasit-o in mai multe variante, unele cu ansoa, unele cu sprot. Pana la urma, eu am ales-o pe cea care mi-a convenit :)))

Ingrediente

  • 4 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 1 conserva cu ansoa (100 g)
  • 200 ml lapte
  • 200 g smantana
  • ~70 g unt
  • pesmet
  • sare si piper

Mod de preparare:

Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri.

Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite.

Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim.

Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand incepe sa fiarba punem ansoa, apoi cartofii.

Amestecam usor, punem sare si piper daca e necesar si sucul din conserva. Fierbem cateva minute, timp in care amestecam de cateva ori, sa nu se prinda de fund.

Ungem un vas termorezistent cu unt si turnam compozitia de cartofi cu peste. Acoperim cu un strat generos de pesmet si presaram cateva bucatele de unt.

Dam vasul la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana preparatul prinde o crusta aurie.

Am incheiat aceasta masa copioasa cu o portie de Swedish Pancakes, cele mai bune si pufoase pancakes mancate pana acum. 😉

Va doresc pofta buna! 🙂 Si daca v-a placut aceasta reteta nu uitati sa-mi lasati in comentariu aici pe blog sau un like si comentariu pe pagina de Facebook. Va multumesc.

poate vă plac și rețetele

30 comentarii

Corina Ureche 22 noiembrie 2012 - 13:53

Miha, nu cunosteam reteta, dar imi place si o voi incerca si eu. Bafta multa iti doresc!

Răspuns
Miha 22 noiembrie 2012 - 17:44

Multumesc Corina! :*

Răspuns
Cristina 22 noiembrie 2012 - 14:07

Grea incercare, dar arata de nota 10 si m-ai facut curioasa de gust. Si pt ca imi place ansoa sigur o sa testez reteta. PUP!

Răspuns
Miha 22 noiembrie 2012 - 17:44

Multumesc Cristina!
Am dovedit-o si pe asta! :))))

Răspuns
Dya 22 noiembrie 2012 - 15:43

Succes Miha!

Răspuns
Miha 22 noiembrie 2012 - 18:01

Multumesc Dya! :*

Răspuns
Ghiocel07 22 noiembrie 2012 - 16:17

Interesant si usor de facut. Bafta la concurs.

Răspuns
Miha 22 noiembrie 2012 - 17:45

Multumesc draga Ghiocel!

Răspuns
Dohotariu-Avram Alina 22 noiembrie 2012 - 17:20

Baftă! Pancakes-urile arată extraordinar.

Răspuns
Miha 22 noiembrie 2012 - 17:45

Multumesc Alina! :*
O sa pun si reteta de pancakes.

Răspuns
gaby_d 22 noiembrie 2012 - 18:48

Bafta muuuuuuuuuulta! >:d<

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:10

multumesc Gabi! :*

Răspuns
Geanina87 22 noiembrie 2012 - 19:31

Tin pumnii stransi,Miha! Meriti! >:D<

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:10

multumesc Geanina! :*

Răspuns
Zilahi Adela 22 noiembrie 2012 - 19:42

O masa copioasa!!! Arata totul minunat!! Bafta!!!! Pupici!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:11

Multumesc mult Adela! >:D<

Răspuns
Adriana 22 noiembrie 2012 - 19:47

Reteta este simplă, arată tare bine şi cred că-i şi bună. Sigur o voi încerca. Aştept şi reţeta desertului. Baftă!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:11

multumesc Adriana!
Ma bucur ca o vei incerca! Sper sa-ti placa! 😉

Răspuns
mari 22 noiembrie 2012 - 20:25

O reteta interesanta! si gustoasa!!!!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:12

multumesc Mari! :*

Răspuns
Alexandrina 22 noiembrie 2012 - 20:47

Tentanta reteta.
Mult succes!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:27

multumesc Alexandrina! >:D<

Răspuns
Caietul cu retete 22 noiembrie 2012 - 21:32

Ispititoare ispita! Nu prea ma impac eu cu ansoa, dar nu m-as da in laturi de la o portie.

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:28

😉

Răspuns
Timea 23 noiembrie 2012 - 7:30

Frumos! Bafta multa!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:29

multumesc Timi! >:D<

Răspuns
Ramo 23 noiembrie 2012 - 11:51

Si de data asta te-ai descurcat admirabil!Bafta in continuare.

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:29

multumesc Ramo! >:D<

Răspuns
maria 23 noiembrie 2012 - 12:46

E foarte foarte bun! A fost cina noastra de aseara, ne-a placut foarte mult! Sarut-mana pentru inca o reteta minunata!

Răspuns
Miha 1 decembrie 2012 - 16:30

multumesc Maria!
Sa va fie de bine masa! 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: