Inghetata de lamaie

de Miha
195 vizualizări
Inghetata de lamaie

Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate, l-am antrenat pe Robert in prepararea unei retete de inghetata cu lamaie. A fost foarte incantat de creatia lui si s-a laudat la toata lumea. :))

Inghetata de lamaie
Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate, l-am antrenat pe Robert in prepararea unei retete de… Inghetata Inghetata de lamaie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 2 lamai
  • 250 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 cana frisca lichida
  • 50 ml frisca batuta

Mod de preparare Inghetata de lamaie:

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa, in jur de 5 minute. Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.

Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :))

de la cele 2 lamai.

Se adauga si frisca lichida, putin cat putin si se omogenizeaza.

ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece, altfel frisca se taie.

La sfarsit incorporam si frisca batuta,

usor, cu miscari de sus in jos.

Dam vasul la congelator, iar dupa 1 ora -1 ora si jumatate amestecam, sa spargem acele de gheata. Dam din nou la congelator, pana la congelarea completa.

Cu aceasta reteta ne vom inscrie la concursul “Bucataria copiilor”. 🙂 Daca nu vom castiga, macar vom inspira si pe altii sa faca aceasta inghetata de lamaie delicioasa.

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Daniela 31 iulie 2009 - 11:04

Foarte frumos ca-l inveti sa faca inghetata, Isabellei ii place mult de tot, sigur ar vrea o portioara facuta de logodnic… Pupici la toti si felicitari ajutorului de bucatar !

Răspuns
Miha 31 iulie 2009 - 12:32

Multumesc cuscra!Pupici cu lipici!

Răspuns
Nati 31 iulie 2009 - 14:55

Bafta la concurs!

Răspuns
alison 31 iulie 2009 - 15:36

sa ai noroc la concurs!imi place mult bucatarul!dar bucatareasa cea mica cum de-a scapat momentul afirmarii?va pup pe toti!

Răspuns
Miches Alexandra Sorina 31 iulie 2009 - 16:14

Sa traiasca bucatarul sef 🙂 buna inghetata

Răspuns
Miha 31 iulie 2009 - 19:05

Natalia,multumesc! Haideti si voi! 😉

Răspuns
Miha 31 iulie 2009 - 19:06

Alison,multumesc!
Bucatareasa cea mica era la somnul de frumusete! 🙂

Răspuns
Miha 31 iulie 2009 - 19:07

Multumesc Sandytza! Pup!

Răspuns
Mihaela-Mirela 31 iulie 2009 - 21:38

Felicitari Robertzelule! Succes la concurs. Pusici

Răspuns
Miha 31 iulie 2009 - 22:00

Multumesc mult Miki! Robert te pupa apasat! :))

Răspuns
Aniela 8 septembrie 2009 - 14:37

Am facut si noi inghetata. Foarte buna! Se topea cam repejor si trebuia mancata repede. Asa o trebui? sau am gresit noi ceva?

Răspuns
Miha 8 septembrie 2009 - 21:14

Aniela,cred ca depinde si de cat era de tare congelata.Sau de cat era de cald in incapere. 🙂

Daca v-a placut,cu siguranta n-ai gresit cu nimic. :))

Răspuns
FALINA 8 februarie 2010 - 19:26

Buna seara Miha… Este foarte apetitoasa inghetzata si sigur o voi face . Am o intrebare : care este diferentza intre frisca lichida si frisca batuta??? Vad in multe retete ale tale frisca lichida si nu stiu care este. batuta stiu cum se face… sunt super retetele tale…
Salutari si continua asa cu bunataturi minunate…Sunt Falina

Răspuns
FALINA 8 februarie 2010 - 19:27

foarte bun tot ce faci …Felicitarile mele…

Răspuns
Miha 8 februarie 2010 - 20:06

Falina, frisca batuta este frisca lichida…batuta. 🙂

Multumesc tare mult de aprecieri!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: