Prajitura cu crema de ciocolata

de Miha
89 vizualizări
Prajitura cu crema de ciocolata

Intotdeauna cand sunt in viteza si vreau sa fac ceva bun, blatul de la prajitura Amandina imi este de mare ajutor. Se face foarte usor si rapid si se preteaza la aproape orice fel de crema.

Astfel se face ca saptamana trecuta cand am fost invitati la niste prieteni dragi noua, am facut repede repede aceasta prajitura cu crema de ciocolata, ca doar nu era sa le cumpar de la cofetarie :)))

Prajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 g unt
  • 200 g crema de ciocolata gen Finetti, Nutella
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri coniac
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat:

Pentru siropul de zahar ars vom carameliza 2 linguri de zahar. Caramelul il “stingem” apoi cu putina apa rece. Lasam la racit, pana se dizolva caramelul.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.  Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, esenta de rom si siropul de zahar ars. Se toarna totul peste bezea si se omogenizeaza usor.

Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa, apoi turnam peste compozitia de mai sus. Omogenizam, amestecand usor cu o spatula.

Compozitia se toarna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de ciocolata:

Se topeste untul, dar nu complet, sa mai ramana bucati netopite, apoi se mixeaza pana se ingheaga din nou. Se adauga crema de ciocolata, ciocolata amaruie topita impreuna cu smantana pentru frisca si coniacul. Se mixeaza pana la omogenizare.

Blatul copt si racit se taie in 2. Se pune crema pe unul din blaturi, se niveleaza si se acopera cu cel de-al doilea blat. Se da la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza cuburi.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata se topeste la foc mic cu smantana si untul. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit apoi se toarna peste cuburile de prajitura. Se da din nou la rece, apoi se orneaza cu moate de frisca batuta.

Prajitura Amandina cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

44 comentarii

Ancuta 18 octombrie 2011 - 11:58

Te invit si eu la mine :D.
Si mie imi place blatul de Amandina. Pupici!

Răspuns
Amoush 18 octombrie 2011 - 13:36

ce bune trebuie sa fie … ador ciocolata 😉

te pup cu drag

Răspuns
minoki 18 octombrie 2011 - 15:43

Da’ la mine de ce nu vii? ca doar te-am invitat de atatea ori1

Răspuns
Dan si Ionela Dumitru 18 octombrie 2011 - 16:56

Este o prajitura foarte solicitata iara crema este perfecta pentru acest blat. Felicitari.

Răspuns
Licuta Marin 18 octombrie 2011 - 17:30

Cu siguranta e un super desert!!!Pup!

Răspuns
TeoBucatar 18 octombrie 2011 - 17:35

Si Maya zicea ca sunt eu setata pe dulciuri!delicioasa prajitura ta,nu mai zic de ce 🙂

Răspuns
Petronela 18 octombrie 2011 - 19:24

toata lumea se invita sau te invita…mie ce-mi ramane de facut?Imi place mult prajitura asta pentru ca seamana cu amandina…si ce poate fi mai bun decat o amandina?????
Pupici si o seara placuta!!!

Răspuns
alinutzika 18 octombrie 2011 - 19:58

arata minunat!

Răspuns
Daniela 19 octombrie 2011 - 7:50

Daca-ti spun ca ma enervezi, nu ma crezi… Cum poti face atitea dulciuri si in plus sa le maninci si sa nu te ingrasi ?! Ia sa mai trimiti si la mine, chiar cu riscul de a pune citeva kg, da ?!

Răspuns
sarah 19 octombrie 2011 - 8:12

si eu as vrea sa imi fii oaspete ,hihi ,dar cred ca nu ai chef sa te dai cu barca si la noi sunt inundatii.super prajiturica.pupici

Răspuns
Cristina 19 octombrie 2011 - 8:58

nu insiropam blatul?

Răspuns
Cristina 19 octombrie 2011 - 9:11

Eu vreau sa o fac sub forma de tort, pentru o fetita speciala. Poti sa-mi dai sfaturi, Miha? Multumesc!

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 9:25

Cristina, eu n-am insiropat blatul. Le-am facut mici, sa poata fi mancate cu mana si n-am mai pus sirop. Dar daca faci sub forma de tort merge insiropat, intocmai ca si prajitura Amandina. 😉

Pup!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 19 octombrie 2011 - 10:08

Demult nu am facut ceva ciocolatos …ar cam fi cazul :)iar ma chinui!!

Răspuns
Oana 19 octombrie 2011 - 16:28

Miha… ma topesc dupa dulciurile tale!!!!!!!!!!!!

Răspuns
catkitchen 19 octombrie 2011 - 20:03

cand le vad asa frumos aranjate si scaldate de soare , parca sunt in fata mea pe farfurie 😉 … oricum , faci niste dulciuri extraordinare , bravooo!!!!!

Răspuns
Anonymous 20 octombrie 2011 - 8:37

Miha , cu dulciurile tale de mare exceptie , cuceresti si femeile , ce sa mai zic de masculi …
Mi-ai facut o pofta nebunaaaaaaaaaaa , dar nici n-o pot incerca in varianta ta , crema e mult prea dulce ptr diabetul meu … mda , raman cu pofta , sper sa nu mi se umfle ceva … hihihi
Zi insorita ca la Onesti !

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:46

Uffff…Diana…imi pare rau ca nu te “coafeaza” :)) prajitura mea, dar pe de alta parte ma bucur ca te-am cucerit. :)) Pup!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:47

Cat, acus vine iarna si gata cu prajiturile scaldate de soare. :)))
Pup si multumesc!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:49

Oana, multumesc! Si nu pot decat sa ma bucur ca-ti plac! Te pup!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:53

Aziz-ule drag sa-mi dai si mie din ce faci bun! :)) Pup degetul ranit! :*

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:54

Sarah, chiar nu mi-e a plimba cu barca. :))) Dar poate vrei tu sa vii pana la mine? :)) Te pup!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:55

Cuscra, daca te enervezi iti dau un pup si-ti trece.. :)))

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:56

Multumesc Alinuta!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:57

Petronela, daca vrei sa vii si tu, cu draga inima te astept. 🙂 Pupici si multumesc!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:58

Teo, suntem de aceeasi parte a baricadei. :)) Pup, ciocolatoasa mica. :)) :*

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 11:59

Pup Licuta! Si multumesc!

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:00

Multumesc Dan si Ionela! :*

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:04

Amoush, pupici! De 2 ori, ca esti de-a mea. :)))

Răspuns
Miha 20 octombrie 2011 - 12:04

Pupici Ancuta. Si zi frumoasa! :*

Răspuns
Anonymous 21 octombrie 2011 - 13:51

Draga Miha, tu intotdeauna faci BUNNNNN:)) Cum apare o reteta dulce noua, repede o add la favorite:)) Sunt exceptionale, nemaivorbind de pozele profi:) Iti multumesc din suflet pentru ele:) Multi pupiciXXXXX
Monica,

Răspuns
Miha 21 octombrie 2011 - 15:06

Multumesc Monica! :* M-am inrosit pana-n varful urechilor de emotie. :)))

:* :* :*

Răspuns
Ruxy 28 octombrie 2011 - 12:31

Miha draga mea…oare care e secretul untului topit si apoi inchegat din nou ai vreo idee? Pup arata minunat si vreau sa o probez!

Răspuns
Miha 28 octombrie 2011 - 12:38

Ruxy, secretul e ca se obtine o crema mult mai pufoasa si fina decat daca l-am bate moale, la temperatura camerei. Dureaza mai mult, ce-i drept, dar rezultatul e…yummy. :))

Răspuns
Ruxy 28 octombrie 2011 - 12:42

Am inteles…si iti multumesc pup cu mare drag…diseara pap o prajiturica fina by MIha…si ma uit la Dansez!!! Inimioare pentru tine…

Răspuns
Miha 28 octombrie 2011 - 12:44

Pupici Ruxy! Multumesc din suflet! :*

Răspuns
Ruxy 28 octombrie 2011 - 17:59

Gata-i prajiturica…MINUNATIEEEEEE…ce sa mai spun…multumesc din toata inima…pup cu drag si o seara minunata!

Răspuns
Miha 28 octombrie 2011 - 19:55

Sa papati sanatosi draga mea! :*

Răspuns
Anonymous 23 decembrie 2011 - 13:04

Este super buna prajitura.Tocmai a terminat-o mami si am mancat o bucatica si te lingi pe degete de buna ce este.Felicitari!!!!!

Răspuns
Miha 23 decembrie 2011 - 14:30

Sa o papati cu placere! Craciun fericit!

Răspuns
Anonymous 25 iulie 2012 - 10:52

Draga mea Miha, iata ma din nou pe blogul tau minunat, eram in pana de idei si acum nu stiu ce reteta sa incerc mai intai:)) Din pacate mie nu mi a iesit acest gen de blat(: Nu stiu de ce iese batut. Cel mai bine imi reuseste cel in care se adauga albusurile batute la sfarsit. Amestec usor totul, arata pufos dar…..cand il scot este batut, chiar daca l insiropez nu e bun. Ai vreo idee de ce? Ar fi mai simplu de facut.
Tot ce este cu crema ma omoara hehehe, sunt topita dupa ele. Am dat iama in retetele tale (ca de obicei) Iti multumesc din suflet pentru ele, multi pupcici:) o_o
Diana

Răspuns
Miha 25 iulie 2012 - 15:06

Buna Diana! :*

Albusurile trebuie batute foarte bine, pana bezeaua e lucioasa si are un aspect gras. Atunci cand torni galbenusurile amestecate cu ulei, acestea vor ramane la suprafata, nu se vor lasa la fund. Apoi totul se omogenizeaza cu o spatula, cat mai usor, sa nu iasa aerul din albusuri.

Daca ai respectat acestea si totusi blatul iese la fel e posibil sa fie din cauza cuptorului, sa trebuiasca un timp mai scurt de coacere. Fa proba cu scobitoarea mai devreme de cele 30 de minute.

Te imbratisez si sper ca data viitoare sa iasa totul perfect. 🙂

Răspuns
Liliana 12 ianuarie 2015 - 10:34

Retetele dumneavoastra sunt senzationale. Absolut tot ceea ce am incercat mi-a iesit, spre incantarea familiei si a musafirilor. Va multumesc din suflet si asteptam retete noi, in fiecare zi ma delectez cu dulciuri fel de fel.

Răspuns
Miha 12 ianuarie 2015 - 11:21

multumesc Liliana >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: