Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura cu mere in caramel

Prajitura cu mere caramelizate

Exista cineva caruia sa nu-i placa prajitura cu mere, mai ales mere de alea scaldate in caramel? In afara de piticii mei, desigur… :))))  E atat de buna prajitura asta incat aproape ca iar m-as lauda singura ce prajituri bune fac, dar n-am s-o fac. Va las pe voi sa o faceti si sa va convingeti… :)))

Prajitura cu mere caramelizate

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 170 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 2 oua
  • 10 g praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii ca marime
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Prajitura cu mere in caramel:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele, asta daca nu cumva le-ati pregatit intre timp. :))

Umplutura:

Merele se taie cubulete.

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.

Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.

Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Prajitura cu mere

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Que bonita foto.

    Saludos

  2. Tiene que estar buenisima

  3. Foarte buenisima prajitura! Numai buna sa inauguram atelierul meu de handmade. Te astpet la inaugurarea http://minoki-handmade.blogspot.com/

  4. Ce bine arata! 🙂

  5. Probabil ca nu exista persoana care sa nu placa asa ceva:)

  6. Un deliciu!

  7. Ce buuna si ce bine arata!Pupici !

  8. Si eu vreau!
    Puteam sa jur c-am scris ceva aici [blush] :))

  9. Fie-ti milaaaaa!!! 🙂
    Weekend frumos.

  10. Miha arata divin.pe cuvant ca salivez.pupicei multi

  11. Nu-mi dau seama daca-i prajitura sau tort….dar are caramel si-i pe gustul meu,arata minunat!!!
    Pupici si o dumineca placuta!!!

  12. Buna intrebare, nu are cum sa nu-ti placa prajitura cu mere iar combinatia cu caramel potenteaza aroma marului nemaipomenit.(P.S. Imi place lingurita la nebunie) Va sarut, Ionela.

  13. Yamiii, ce delicios arata!!!!
    Mere, caramel… vreau si euuuu!!!

  14. Asa o prajiturica cu mar si caramel si o bula de inghetata am mancat eu ieri la un restaurant in Norvegia. Tare buna a fost!

  15. Cum zicea si Gabi mai sus… ufff…puteam sa jur ca am raspuns tuturor aici. [blush]

    Multumesc din suflet pentru aprecieri! Va invit la mine daca nu vreti voi sa va faceti. :)) Dar aduceti inghetata, ca spune Kadia ca e tare bun asa! :))

    Pupici si imbratisari calde tuturor!

  16. arata minunat

  17. mirela says:

    super super cateva intrebari te rog 1 cu ce se pot inlocui filgii de ovsz 2 daca frisca la cutie merge si 3 se imparte aluatul in trei parti una la congelator si una in tava cealalta ce fac cu ea .mersi mult .FOARTE TATRE TORTUL BUCATARAS l-am facut copilului de ziua lui anul trecut si tatalui meu anul acesta

  18. Buna Mirela!

    1. Poti sa nu pui fulgii de ovaz daca nu vrei, dar mai adaugi putina faina.

    2. Eu de obicei folosesc smantana UHT pentru frisca, dar merge si frisca vegetala, daca de asta spuneai

    3. Aluatul se imparte in 3 parti, o parte la frigider, restul in tava, adica cele 2/3

    Ma bucur tare mult ca ai facut tortul acela foarte bun. 😉 Daca l-ai facut si a doua oara nu pot decat sa ma bucur.

    Multumesc si te mai astept. :*

  19. Pingback: Tarta cu mere si caramel - Cooking with my soulCooking with my soul

  20. Pingback: Tarta cu mere si caramel – Retete de suflet

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: