Fursecuri cu glazura de lamaie

de Miha
294 vizualizări
Fursecuri cu glazura de lamaie

* 1 ou
* 150 g unt
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata alba
* esenta de vanilie
* 1 lingurita praf de copt
* 250 g faina

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza foarte bine. Adaugam apoi ciocolata racita, esenta si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se da la rece pentru minim 1 ora, timp in care aluatul se va intari considerabil.

Pe masa usor infainata intindem aluatul in foaie subtire de cca jumatate de cm, apoi taiem in formele dorite.

Se transfera in tava tapetata cu hartie de copt

si se dau la cuptor la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca pe margini.

* Pentru glazura:

* zeama de lamaie
* 100 g zahar pudra

Punem zaharul intr-un castron, apoi incepem sa punem zeama de lamaie amestecand continuu. Punem zeama pana aducem glazura la consistenta dorita.

Zaharul pentru glazura ar fi indicat sa fie din cel “de cumparat”, iese glazura mai fina, dar merge si cu cel de acasa rasnit foarte fin.

Fursecurile coapte si racite se trec prin glazura, apoi se pun pe un gratar sa se usuce.

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Bianka 14 ianuarie 2011 - 6:36

Ce frumusele

Răspuns
minoki 14 ianuarie 2011 - 11:20

Nu credem pana nu gustam!!!

Răspuns
minoki 14 ianuarie 2011 - 11:21 Răspuns
isabela 27 iunie 2014 - 17:01

o reteta foarte buna testata si apreciata!Bravo!

Răspuns
Miha 28 iunie 2014 - 18:56

Multumesc! Ma bucur ca v-au placut! 🙂

Răspuns
Ana 19 decembrie 2015 - 8:59

Câtă zeamă de lămâie trebuie ptr 100g de zahar?Mulțumesc.

Răspuns
Miha 19 decembrie 2015 - 14:00

Ana, nu stiu exact cantitatea, vreo 2 linguri cred. Pui putin cate putin amestecand mereu, pana glazura ajunge sa aiba o consistenta vascoasa, dar care curge.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: