Falafel

de Miha
301 vizualizări

* 250 g naut
* 2 catei de usturoi,
* 1 ceapa mica,
* boia de ardei,
* patrunjel verde
* coriandru
* sare si piper
* susan pentru decor

Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte).

Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc prin susan.

Se prajesc in ulei bine incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in jur de 20 de minute.

Se servesc alaturi de o salata verde sau salata tabbouleh.

Sursa

poate vă plac și rețetele

8 comentarii

Dan Gheorghe 5 mai 2010 - 12:55

bucataria este o arta. se vede asta si pe acest blog. felicitari!

Răspuns
Bianka 5 mai 2010 - 13:02

Este foarte bun si frumos

Răspuns
Lilia 5 mai 2010 - 19:18

Arata foaaarte bine. Ma tenteaza.. poate incerc si eu cat de curand.

Răspuns
sarah 6 mai 2010 - 1:02

desi am ocazia sa mananc destul de des asa ceva nu ma satur niciodata.ti-au iesit perfecte.o zi minunata iti doresc

Răspuns
alialexa2006 6 mai 2010 - 11:19

foarte frumos…arata super….pupici

Răspuns
Anonymous 19 octombrie 2011 - 7:10

Arata foarte bine. As vrea sa le fac si eu dar am o nelamurire:nautul dupa hidratare, nu ar trebui fiert? se pune asa crud in blender alaturi de celelalte ingrediente?
Multumesc
Anca

Răspuns
Miha 19 octombrie 2011 - 7:15

Anca, nautul doar se hidrateaza, nu se fierbe. Se inmoaie foarte bine daca il pui la hidratat cu o zi inainte. 😉

Sa ai spor si pofta buna! :*

Răspuns
Mariana 13 februarie 2014 - 19:21

Buna, am incercat si eu sa fac astea, doar ca atunci cand le-am pus in uleiul incins s-au descompus toate…astfel ca nu le-am putut praji…tu ce crezi care ar fi fost problema??

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: