Crema de zahar ars

de Miha
1795 vizualizări
cum se face crema de zahar ars

Reteta Crema de zahar ars

cum se face crema de zahar ars

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 4 oua
  • * 5 g amidon
  • * 4 linguri zahar
  • * 4 linguri zahar pentru caramel
  • * esenta de vanilie

Mod de preparare Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu.

Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda.

Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga. Se lasa la racit (cateva ore la frigider, este ideal), apoi se rastoarna pe platou.

crema de zahar ars

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

kittytweedy 4 mai 2010 - 3:00

Am facut si eu o singura data crema de zahar ars si a fost bunaa de tot..nu-mi aduc aminte daca am pus amidon sau nu…dar buna idee!! Desigur, crema mea nu a aratat asa de bine nici pe departe (ehh, daca imi aduc aminte bine s-a cam incapatanat sa iasa din vasul in care am copt-o si a iesit pana la urma..dar in „bucatele”)

Crema asta „seamana” un pic cu creme brulee..foarte usor de facut si extrem de delicioasa. Zaharul se arde deasupra cu torta de bucatarie si este crocant, iar dedesubt este o crema fina si delicata dar foarte delicioasa.
Miha, ai facut vreodata creme brulee? Pun pariu ca tie ti-ar placea mult cea de ciocolata!
Am pus poze aici pe site-ul meu cu creme brulee…cea clasica (vanilie) si ciocolata…am pus si un video cand ard zaharul cu torta…partea mea favorita!

Răspuns
Bianka 4 mai 2010 - 6:57

ÓÓÓ ce bunatate

Răspuns
kittytweedy 4 mai 2010 - 12:31

am uitat sa atasez link-ul pt poze
http://kittytweedy.blogspot.com/2010/04/creme-brulee.html

Miha, sper ca intr-o zi sa ne spui si noua secretul tau de a fi intr-o forma fizica atat de buna cu toate bunataturile astea pe care le faci. Faci minunatiile astea dar nu le gusti, ci doar pui pozele aici pe blog pentru ca noi sa ne ingrasam cateva kilograme numai uitandu-ne la poze?

Crema asta de zahar ars chair arata periculos de tot! Si imi place ideea de a coace-o in vase mai mici individuale cum ai facut tu decat sa o coci pe toata intr-un vas mai mare cum a facut Janet.

Răspuns
krissy 5 mai 2010 - 22:22

n-am facut niciodata..arata grozav!

Răspuns
angelique 19 februarie 2011 - 21:24

Felicitàrile mele pentru acest blog nemaipomenit,continuà tot asa.Am incercat aceastà retetà care e…….nu am cuvinte.Iti doresc o duminicà placutà

Răspuns
Miha 19 februarie 2011 - 21:44

Multumesc!

Eiii…parca mi s-a facut pofta de-o crema de zahar ars. :)))

Răspuns
Anonymous 22 iunie 2012 - 13:28

buna, as vrea sa incerc sa fac si eu reteta asta, doar k nu am inteles partea cu ouale , se pune albusul si galbenusul?

Răspuns
Miha 22 iunie 2012 - 13:31

Ouale se pun intregi, da. 😉

Răspuns
Rocsy Ciobanu 22 iunie 2012 - 16:20

Nu am pregatit-o de vreo 5 ani cred…tare buna mai e, mai ales rece pe caldura asta!!

Răspuns

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: