Dulciuri

Crema de zahar ars

cum se face crema de zahar ars

Reteta Crema de zahar ars

cum se face crema de zahar ars

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 4 oua
  • * 5 g amidon
  • * 4 linguri zahar
  • * 4 linguri zahar pentru caramel
  • * esenta de vanilie
loading...

Mod de preparare Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu.

Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda.

Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga. Se lasa la racit (cateva ore la frigider, este ideal), apoi se rastoarna pe platou.

crema de zahar ars

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Am facut si eu o singura data crema de zahar ars si a fost bunaa de tot..nu-mi aduc aminte daca am pus amidon sau nu…dar buna idee!! Desigur, crema mea nu a aratat asa de bine nici pe departe (ehh, daca imi aduc aminte bine s-a cam incapatanat sa iasa din vasul in care am copt-o si a iesit pana la urma..dar in „bucatele”)

    Crema asta „seamana” un pic cu creme brulee..foarte usor de facut si extrem de delicioasa. Zaharul se arde deasupra cu torta de bucatarie si este crocant, iar dedesubt este o crema fina si delicata dar foarte delicioasa.
    Miha, ai facut vreodata creme brulee? Pun pariu ca tie ti-ar placea mult cea de ciocolata!
    Am pus poze aici pe site-ul meu cu creme brulee…cea clasica (vanilie) si ciocolata…am pus si un video cand ard zaharul cu torta…partea mea favorita!

  2. ÓÓÓ ce bunatate

  3. am uitat sa atasez link-ul pt poze
    http://kittytweedy.blogspot.com/2010/04/creme-brulee.html

    Miha, sper ca intr-o zi sa ne spui si noua secretul tau de a fi intr-o forma fizica atat de buna cu toate bunataturile astea pe care le faci. Faci minunatiile astea dar nu le gusti, ci doar pui pozele aici pe blog pentru ca noi sa ne ingrasam cateva kilograme numai uitandu-ne la poze?

    Crema asta de zahar ars chair arata periculos de tot! Si imi place ideea de a coace-o in vase mai mici individuale cum ai facut tu decat sa o coci pe toata intr-un vas mai mare cum a facut Janet.

  4. n-am facut niciodata..arata grozav!

  5. angelique says:

    Felicitàrile mele pentru acest blog nemaipomenit,continuà tot asa.Am incercat aceastà retetà care e…….nu am cuvinte.Iti doresc o duminicà placutà

  6. Multumesc!

    Eiii…parca mi s-a facut pofta de-o crema de zahar ars. :)))

  7. Anonymous says:

    buna, as vrea sa incerc sa fac si eu reteta asta, doar k nu am inteles partea cu ouale , se pune albusul si galbenusul?

  8. Ouale se pun intregi, da. 😉

  9. Nu am pregatit-o de vreo 5 ani cred…tare buna mai e, mai ales rece pe caldura asta!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: