Dovlecei crocanti

de Miha
374 vizualizări

Reteta de dovlecei pane o faceam destul de des pana am descoperit aceasta reteta. Sunt un deliciu!

Avem nevoie de:

3 dovlecei micuti (cca 500 g)
200 ml iaurt/lapte batut
2 linguri ulei de masline
50 g telemea de vaca
pesmet si fulgi de porumb
sare

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei.

Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa.

Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza.

Bastonasele de dovlecel se usuca cu un prosop absorbant si se pun in amestecul de iaurt. Apoi se tavalesc bine bine prin amestecul de pesmet.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc.

I-am servit calzi, cu sos de hrean si turte englezesti.

Sursa retetei

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Roz_bonbon 14 octombrie 2009 - 10:29

Miha, sa stii ca te simpatizez foarte mult pentru ca esti asa de harnicuta ca o furnicuta 🙂 Mereu ne surprinzi cu retete care mai de care .
E foarte delicioasa aceasta reteta. Cum fac rost de dovlecel, am si facut-o!
Felicitari si spor la bucatarit!

Răspuns
Miha 14 octombrie 2009 - 10:33

Multumesc Betty!

Eu doar le-am facut, meritul este al Laurei! :))

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: