Dulciuri / Retete de prajituri

Desert cu crema mascarpone

desert cu crema mascarpone

desert cu crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru „piscoturi”:
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua mari
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lapte
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, pornind de la cele doua am ajuns la acest desert cu crema mascarpone, care a fost savurat la maxim de toti cei prezenti la masa.

Mod de preparare Desert cu crema mascarpone:

„Piscoturi”:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza sub forma de „piscoturi” de cca 4-5 cm lungime, in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru cca 10 minute, apoi inca vreo 10 minute la foc mediu.

Crema mascarpone:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone mixand bine pana la omogenizare. Crema este pufoasa si moale, dar nu curge.

Asamblare Desert cu crema mascarpone:

  • Pentru asamblare eu am folosit un vas inalt de sticla, dar puteti folosi orice vas aveti la dispozitie.

Punem in vas cate un strat de „piscoturi” si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si „piscoturile”. Ultimul strat va fi de crema. Dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. In momentul servirii se pudreaza din abundenta cu cacao.

Pofta buna! 😉

desert cu crema mascarpone si aluat de eclere

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Mi-a iesit foarte bine, multumesc <3

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]