Desert cu crema mascarpone

de Miha
1009 vizualizări
desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, pornind de la cele doua am ajuns la acest desert cu crema mascarpone, care a fost savurat la maxim de toti cei prezenti la masa.

desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun… Dulciuri crema mascarpone European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru "piscoturi":
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 oua mari
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura lapte
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Desert cu crema mascarpone:

“Piscoturi”:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza sub forma de “piscoturi” de cca 4-5 cm lungime, in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mare pentru cca 10 minute, apoi inca vreo 10 minute la foc mediu.

Crema mascarpone:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam laptele si punem vasul la baine marie. Fierbem fara a da in clocot, pana crema se incalzeste bine si nu se mai simt cristalele de zahar. Dam deoparte si lasam la racit.

In crema de galbenusuri punem mascarponele si mixam pana la omogenizare.

Smantana pentru frisca se mixeaza pana capata consistenta. Nu este necesar sa fie ferma, ci doar sa fie pufoasa si sa aiba putina consistenta. Se incorporeaza apoi in crema de mascarpone mixand bine pana la omogenizare. Crema este pufoasa si moale, dar nu curge.

Asamblare Desert cu crema mascarpone:

  • Pentru asamblare eu am folosit un vas inalt de sticla, dar puteti folosi orice vas aveti la dispozitie.

Punem in vas cate un strat de “piscoturi” si cate un strat de crema. Alternam pana terminam atat crema cat si “piscoturile”. Ultimul strat va fi de crema. Dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte. In momentul servirii se pudreaza din abundenta cu cacao.

Pofta buna! 😉

desert cu crema mascarpone si aluat de eclere

RETETA IN IMAGINI

piscoturi din aluat de ecler

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Service GSM 13 ianuarie 2018 - 11:07

Mi-a iesit foarte bine, multumesc <3

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: