Grozav de buna a iesit aceasta crema de vanilie pentru prajituri. Am avut o cutie mare de mascarpone si am facut o cantitate mai mare si rau nu mi-a parut 😉 Va voi arata in zilele urmatoare si la ce anume am folosit-o, dar va spun ca orice blat ati alege, prajitura sau tort, desertul va fi apreciat pana la ultima bucatica. Merita s-o aveti acolo in lista voastra cu bunatati de preparat pentru cei dragi!
Ideea este simpla, pornind de la crema de vanilie – reteta de baza, adaugam mascarpone la sfarsitul prepararii si obtinem o bunatate de crema. Ma gandesc ca data viitoare sa-i adaug si niste ciocolata 😉
INGREDIENTE
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 3 linguri amidon
- 450 ml lapte
- 100 g unt
- 250 g mascarpone
- esenta de vanilie si lamaie
Mod de preparare Crema de vanilie pentru prajituri:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza, turnand si laptele. Se amesteca usor, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi, cum crezi ca iti este mai usor si comod.
Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca bine cu telul, pana se topeste si se incorporeaza in crema fiarta. Se da deoparte, se lasa se racoreasca putin si se pune esenta de vanilie si putina zeama de lamaie (sau esenta de lamaie)
- Zeama de lamaie este optionala, dar va accentua aroma de vanilie si crema va avea un gust mai bun
Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.
Crema racita se mixeaza putin, cat se se „desfaca”, se adauga mascarponele si se mixeaza pana la incorporare.
Sa va fie de folos! 😉
Merge de minune la o prajitura cu blat pufos cu nuca
Sau puteti umple niste eclere 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI