O crema de portocale fina si delicioasa, ce o puteti folosi la prepararea unor retete de prajituri, sa umpleti niste clatite sau sa incropiti o delicioasa inghetata, asa cum am facut eu. Dar data viitoare am de gand sa incerc prajitura cu lamaie si gem de zmeura.
Mod de preparare:
Zaharul se dizolva in sucul de portocale, apoi se pun la fiert. Se aduce la punctul de fierbere.
Ouale se bat, apoi se toarna peste ele sucul fierbinte, amestecand usor. Se pune pe foc mic (sau la bain-marie) si se amesteca usor pana la fierbere. Compozitia nu trebuie sa dea in clocot.
Compozitia se fierbe pana se ingroasa, in acest timp amestecand continuu, apoi se adauga untul moale si se omogenizeaza. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa pana la racirea completa.
36 comentarii
Si eu am in plan un lemon curd,imi place crema ta maxim!Pupici
Cette crème et excellente sa couleurs et très belles, très bon travail!
Bisous
nu pot sa cred 🙂 gand la gand cu bucurie :)) eu am facut lemon curd 😉
arata minunat si e super super delicios! Te pup scumpa mea! O zi minunata!
Ce frumos si ce cremos arata! 😉
Trimite un borcanel si la mine 😛
Pupici
Multumesc dragelor! Va pup!
Ce bine arata Miha!!!
Scrie-ma si pe mine pe lista daca tot imparti borcanele cu delicii de astea…da’ sa sti ca ala cu crema de ciocolata promisa inca nu l-am primit:-(
Sa sti ca am sa o incerc si eu cu proxima ocazie.
Poza cu ouale e superba…imi place mult.
Te pup!
Arata minunat Te pup cu drag Miha!
Cred ca e tare aromata si evident:)tare, tare buna yumi,yumi…
pupici
Foarte interesant, cred ca o sa incerc. Multumesc pentru reteta.
acum am venit de la Emily care a facut lemon curd :)) si am promis ca am sa fac si eu. Acum ramane de vazut daca fac de lamaie sau portocale…ca ambele imi plac la fel de mult. pup
Sunt cucerita! Neaparat fac si eu in week-end. Pare foarte usor si arata de zile mari! Si musai cu fundita rosie! 🙂
Aceasta crema poate fi folosita si la torturi ?
Fab, sa stii ca fundita aia rosie e „cheia” :)))
Pup si multumesc!
Multumesc tuturor de aprecieri! :* :*
Anonim, se poate folosi si la torturi sau prajituri.
http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/06/cheesecake-with-lemon-curd.html
http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/03/lemon-cake.html
Ador cremele astea de citrice!Sunt super aromate!
Delicioasa aceasta crema!
Crema din asta facuta din lamie am mai mincat, de portocala nu am mai incercat inca.
Imi place compozitia din pozele tale. Simplu si delicat.
Crema arata… foarte cremoasa 🙂 si galbenul a iesit perfect
minunata si rapida!!!te pup!
Este minunata crema ta de portocale!!!Cremoasa si tare aromata:)!!!!!Pupici
Super buna mai ales daca poti umple cu ea torturi si alte prajiturele…bravo!!
Ce bine arata! Zilele trecute am facut un lemon curd si mi-a placut la nebunie. Acum ma gandesc sa pregatesc cateva tarte si sa le umplu cu crema ta de orange curd-ul tau. O seara frumoasa!
Buna Miha:),
Help pls..am incercat si eu sa fac..am urmat toti pasii..dar nu era la fel de fina ca a ta..plus ca la cateva ore mi s-a ales pe fund lichidul..
eu am folosit suc de portocale de la mega image, acela pe care il fac ei in magazin..e ok, dat fiind ca avea si pulpa?
Merci mult:)
Imi pare rau, dar nu stiu cum se comporta sucul din comert la acest gen de crema. E posibil ca aceasta sa fie cauza pentru ceea ce s-a intamplat. In plus, sucul trebuie sa fie limpede, fara pulpa.
Crema se fierbe pe baine-marie pana se ingroasa ca o budinca, nu stiu ce lichid ar putea sa se separe.
Imi pare rau, dar chiar nu-mi dau seama ce s-a intamplat acolo la tine. 🙁
ce repede ai raspuns 🙂
merci de sfaturi..o sa incerc din nou cu suc facut de mine si fara pulpa..trebuie sa imi iasa
seara frumoasa 🙂
Nu mi-a iesit. 🙁 Ce dezamagita sunt…
Ce anume nu ti-a iesit? Ce s-a intamplat?
Nu a reusit sa se omogenizeze. Avea aspectul unei maioneze taiate . Cred ca este o crema foarte pretentioasa. Am incercat-o de doua ori, iar a doua oara am incercat sa respect intocmai reteta dar tot nu s-a ingrosat suficient si nu a avut aspect cremos. Care sunt punctele cheie ale acestei retete? La ce ar trebui sa fim foarte atenti si sa respectam intocmai?
Compozitia se fierbe pe bain marie sau la foc mic, dar nu trebuie sa dea in clocot, altfel se transforma in omleta. Si in timp ce fierbe se amesteca incontinuu.
Iar de ingrosat… trebuie avut in vedere ca se mai ingroasa si dupa racire.
Nu e nimic sofisticat si pretentios la crema asta…imi pare tare rau ca nu ti-a iesit.
Pai eu sunt de vina.:) Poate o sa imi iasa data viitoare. Multumesc!
Buna. Nu cumva este prea mult suc de portocale pentru 2 oua? Ouale se pun intregi sau doar galbenusurile? Eu acum am facut crema si am bagat-o la frigider dar nu era atat de tare. Sper sa se mai intareasca. Imi poti spune cum ar trebui sa fie crema cand se ia de pe foc? (ma refer ca si consistenta). Merci 🙂
Ouale se pun intregi, iar consistenta finala e asemanatoare cu cea de la maioneza. Dupa ce se raceste devine destul e ferma
Multam de raspunsul prompt 🙂
E prea mult suc de portocala. Am facut mereu lemon curd si iese super bine la 3 oua 75 ml suc de lamaie. Am incercat si reteta asta dar nu a iesit, s-a separat si a ramas foarte subtire. Am cautat alte variante si am gasit la 2 oua 100 ml suc. Asta e parerea mea…
Bună. Nu mi s.a întărit destul crema. Ce as putea sa ii fac?
Crema se mai intareste dupa ce sta la frigider. Consistenta va fi ca si cea a maionezei, nu e tare