Tarta cu ciocolata si crema de branza

de Miha
196 vizualizări
tarta cu ciocolata si crema de branza

Pentru ca afara s-a mai racit…si pentru ca ploua… propun ca astazi sa ne rasfatam si se ne “incalzim” :))) cu putina ciocolata. O reteta usor de facut, o prajitura cu crema fina de branza si glazura de ciocolata.

Si pentru ca totul sa fie foarte savuros si aromat, serviti alaturi de cateva capsuni. 😉

tarta cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 225 g branza “Miez de lapte”
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si crema de branza:

Blat:

Amestecam intr-un castron  faina cu cacaoa, zaharul pudra (eu il rasnesc putin in masina de cafea), praful de copt, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam oul si untul moale la temperatura camerei si incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact, ce nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul in tava de tarta, ridicand si pe margini, formand o bordura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, acoperim cu o bucata de hartie de copt si punem deasupra o greutate. Aceasta poate fi o craticioara, niste boabe de fasole sau orez.

Se da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit foarte bine se poate scoate blatul pe un platou sau poate ramane in tava.

Crema de branza:

Branza se mixeaza cu blenderul vertical pana devine fina. Se adauga laptele  condensat si se mixeaza in continuare. Pentru ca mi s-a parut cam moale am adaugat 1 intaritor de frisca si am mixat pana a capatat consistenta.

Am turnat crema peste blat si am dat la frigider pana am pregatit glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit putin, turnam peste crema de branza. Dam din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna!

Tarta cu crema de branza si glazura de ciocolata

poate vă plac și rețetele

27 comentarii

Dana 9 mai 2012 - 5:25

Draga Micha, nu te-am vizitat cateva zile, si iata, am gasit o serie de bunatati de-ti lasa gura apa ! felicitari si pentru prezentarea impecabila, Dana

Răspuns
Beth 9 mai 2012 - 6:50

Hummm… chocolat…chocolat… mon Dieux cette tarte et une vrai délice difficile de lui résister, bravo!

Răspuns
Madalici 9 mai 2012 - 7:10

Buna Miha, maine e ziua baietelului meu cel mic si cred ca o sa fac aceasta tarta.Initial am facut un blat de tort cu oua de tara, mare crescut frumos si am avut neplacuta surpriza sa constat ca ,,s-a dezumflat,, si e crud la mijloc.L-am lasat in cuptor sa se raceasca si a trecut de testul cu scobitoarea…si totusi…Ai idee ce as putea face cu el?Imi pare rau sa il arunc.Te pupic, Madalici, Tg Jiu

Răspuns
Nati 9 mai 2012 - 7:26

Ce frumos arata sectiunea! Si nici capsunile nu-s de lepadat!

Răspuns
catkitchen 9 mai 2012 - 7:30

Vai ce bine arata !!!! Abia astept sa fac si eu tarta cu fructe !! 😉

Răspuns
Delicious Flavours 9 mai 2012 - 7:33

Mihaaa, cu ce ne ispitesti tu aici? :))
Delicioasa tarta, abea astept sa o incerc si eu!
Pupici

Răspuns
gaby_d 9 mai 2012 - 7:56

ce bine arata!!!

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 8:24

Multumesc fete dragi! :*

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 8:25

Madalici, sa nu arunci bunatate de blat. Poti face prajitura pe bat, copiii se vor bucura.

http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2012/02/prajitura-pe-bat-cake-pops.html

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 9 mai 2012 - 8:35

Arata minunat!!!!dar nu cred sa rezist……….o zi faina sa ai!!!

Răspuns
Anonymous 9 mai 2012 - 9:35

Wow superb, felicitari!!
As vrea doar sa te intreb cu ce as putea inlocui branza “miez de lapte”, nu traiesc in Romania si pentru ca nu am gustat niciodata acest tip de branza chiar nu stiu cam cu ce altceva ar putea fi inlocuita.
Iti multumesc anticipat pentru raspuns!
O zi excelenta,
Maria.

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 9:41

Maria, poti inlocui cu o crema de branza gen Philadelphia.
“Miez de lapte” aduce la textura cu mozzarella, dar nu stiu daca mozzarella chiar ar merge facuta crema…

Răspuns
Alexandra 9 mai 2012 - 10:25

incredibil de delicios arata fotografiile tale…si o cu ciocolata..yum..

Răspuns
The Wandering Oltean 9 mai 2012 - 15:52

Jos palaria! Pe cuvint..
Suna banal.. cit de bine si apetisant arata … dar arata aexcelent!!! Ma tot uit la poza cu felia si m-am indragostit de fiecare stratulet in parte

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 16:02

Va multumesc tare mult de aprecieri! :*

Răspuns
Madalici 9 mai 2012 - 16:20

Buna Miha, tarta este la frigider dar pana maine cand vin musafirii trebuie sa ma abtin. Multumesc pentru pont in legatura cu blatul…am blatul, am lapte condensat si bete deci…la treaba.Dar ai idee la cantitatea de lapte condensat cam cate sute de grame de pandispan sa pun?Tu ai pus 3 felii, eu avand blat rotund…sunt foarte aratoase prajiturelele pe bat, sper sa fie si ale mele la fel.Te pupic Madalici…

Răspuns
Daniela 9 mai 2012 - 17:39

Mama, ce de-a ciucalata… Sa trimiti si la mine cind faci tura viitoare, ca la mine sper sa vine caldura ca m-am saturat de frig si ploi… brrr…

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 18:00

Madalici, pui treptat atata lapte cat sa obtii o compozitie ce o poti lua intre degete, apoi sa o modelezi in palme.

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 18:01

Cuscra, iti trimit, dar ma pun si pe mine in colet. :))))

Răspuns
Fab Chef 9 mai 2012 - 18:37

Dap – minunat, delicios, apetisant, yummi – cateva din cuvintele care mi-au venit in minte la prima vedere. Ma declar fan al acestui blog!

Răspuns
Miha 9 mai 2012 - 18:48

Multumesc! :*

Răspuns
Any 9 mai 2012 - 22:23

Zici ca se portioneaza dupa dorinta…Eu doresc o felie maaaaaaaaareeeee!!!

Răspuns
Cristina 10 mai 2012 - 7:59

Arata minunat d bine, super apetisanta!

Răspuns
pansy 10 mai 2012 - 21:27

Super arata!

Răspuns
Rita 12 mai 2012 - 5:59

O prajitura care iti incanta cu siguranta toate simturile!Felicitari.

Răspuns
Miha 12 mai 2012 - 6:37

Multumesc! 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 15 mai 2012 - 9:02

Mmmmm super prajiturica!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: