Cornuri pufoase cu crema de vanilie

de Miha
6730 vizualizări
Cornuri pufoase cu crema de vanilie

Reteta de cornuri pufoase cu crema de vanilie este ideala pentru pachetelul copiilor, dar si pentru cei mai mari care iubesc produsele de patiserie. Alor mei le-au placut foarte mult dimineata, la micul dejun, cu lapte cald sau iaurt.

Aluatul este un aluat pe care prefer sa-l fac de obicei pentru cornuri sau alte dulciuri cu aluat dospit, aromat cu coaja de lamaie si vanilie, pufos si tare bun si usor de lucrat. Pentru crema am folosit reteta clasica de crema de vanilie fiarta, dar am marit un pic cantitatea de amidon, pentru a iesi putin mai groasa, sa nu curga la copt.

Cornuri pufoase cu crema de vanilie

Cornuri pufoase cu crema de vanilie

Reteta de cornuri pufoase cu crema de vanilie este ideala pentru pachetelul copiilor, dar si pentru cei mai mari care iubesc produsele… Aluat dulce cornuri pufoase cu crema de vanilie European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Aluat:
  • 520 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare Cornuri pufoase cu crema de vanilie:

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si laptele putin cate putin, amestecand bine pana se omogenizeaza. Punem vasul pe foc mic sau la baie de aburi. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se pune vanilia si putina zeama de lamaie.

  • Zeama de lamaie este optionala, dar va accentua aroma de vanilie si crema va avea un gust mai bun

Crema se lasa sa se racoreasca, timp in care se amesteca din cand in cand cu telul, sa nu se formeze pojghita. Peste crema racorita se pune o folie alimentara, direct pe suprafata cremei si se da la frigider pana este bine racita si se intareste.

Aluat pentru cornuri pufoase cu crema de vanilie:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie, omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele, uleiul si ouale. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos

Modelare si coacere cornuri cu crema de vanilie:

Cu mainile unse cu ulei portionam aluatul in bucati de cca 100 grame. Fiecare bucata de aluat se intinde cu mana pe masa unsa cu ulei in forma ovala. Ochiometric se imparte bucata de aluat in jumatate. Pe o jumatate se pune o lingura de crema de vanilie. Cealalta parte se cresteaza in fasii, dar fara a ajunge la capat.

Se ruleaza si i se da forma de corn. Se aseaza in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc caldut vreo jumatate de ora. Se ung apoi cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se presara cu zahar brun. Se da tava la cuptor la foc mediu (180 grade cuptor pe gaz, 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru aproximativ jumatate de ora, pana cornurile sunt frumos rumenite.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu crema de vanilie

RETETA IN IMAGINI

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Anca 20 octombrie 2021 - 14:17

Super buna reteta, big like 😉

Răspuns
Miha 20 octombrie 2021 - 20:02

Multumesc 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu