Prajitura cu crema de lapte condensat caramelizat este o prajitura pe care daca o vei incerca o vei indragi inca de la prima imbucatura 🙂 Pe langa faptul ca este grozav de buna, nu este absolut deloc greu de pregatit. Daca ai deja laptele condensat caramelizat totul este floare la ureche.Eu imi cumpar mai multe cutii de lapte condensat, de regula 4-5 bucati, si le fierb pe toate odata. Apoi le depozitez in dulap pana le vine randul 🙂
Despre cum fac laptele condensat caramelizat am povestit mai pe indelete AICI

INGREDIENTE
- Blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 3 linguri cacao
- 7 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Crema de lapte condensat:
- 400 g unt
- 2 cutii x 397 g lapte condensat caramelizat
- 1 pliculet zahar vanilat (optional)
- Glazura de ciocolata:
- 100 g ciocolata (52% cacao)
- lapte
Mod de preparare Prajitura cu crema de lapte condensat caramelizat:
Blat cu cacao:
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine am adaugat zaharul pudra si am mixat pana spuma a devinit densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat am frecat galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana am obtinut o emulsie stabila. Aceasta emulsie am turnat-o peste albusuri. Cu mixerul la viteza cea mai mica am omogenizat usor compozitia.
- se poate folosi si zahar tos. De obicei, eu rasnesc zaharul in rasnita de cafea pentru ca se topeste mai repede si usor
Am cernut faina amestecata cu praful de copt si cacaoa peste compozitia de oua. Am dat mixerul deoparte si am amestecat totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus. Compozitia pentru blat am pus-o in strat uniform in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul a trecut testul cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt, si se lasa la racit.
Crema de lapte condensat caramelizat:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, l-am mixat impreuna cu zaharul vanilat, pana a devenit cremos. Am adaugat laptele condensat caramelizat si am mixat din nou pana am obtinut o crema omogena.
Asamblare Prajitura cu crema de lapte condensat caramelizat:
Blatul racit l-am taiat in 3. Am pus primul blat in tava in care am copt, tapetata cu folie alimentara, am pus jumatate din crema in strat uniform, apoi am pus al doilea blat, restul de crema si am acoperit cu ultimul blat. Am invelit bine in folie si am dat la frigider peste noapte.
Am topit ciocolata pe baie de aburi, apoi am subtiat-o cu lapte, putin cate putin, pana a ajuns la consistenta dorita.
Am rasturnat prajitura pe un platou si am turnat deasupra glazura de ciocolata.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
16 comentarii
Bună! Spune mi te rog cum fac laptele condensat cumpărat din magazin,caramelizat, că nu înțeleg…🤔 Mulțumesc frumos!
Am scris aici: https://dulciurifeldefel.ro/dulce-de-leche/
Vai cat de bine arata….
Bravo! Esti o artista!
Va rog mult, cum se taie blatul pe orizontala sau pe verticala?
Pe orizontala
Am mai salvat o rețetă asemănătoare doar ca diferă gramajul ingredientelor… Și se pune mascarpone în loc de unt + laptele condensat caramelizat… 🤔🤔🤔
Sunt 2 retete diferite 🙂
Buna ziua. Trebuie in tava de sticla sau in tava obosnuita ?
tava obisnuita
Buna ziua, de unde cumparati laptele condensat?
Se gaseste in aproape toate supermarketurile. Eu il cumpar de la Lidl, e mai ieftin 🙂
buna ziua, un chec de post va rog.
Ne puteți spune ,vă rog ,cat la suta grasime are laptele condensat de la ldl pe care il cumparati ?
9% , dupa cum scrie pe cutie
Bună, la ingrediente ați scris 7 linguri de zahăr și în descriere ați scris zahăr pudră,
7 linguri de zahăr nu este echivalent cu 7 linguri de zahăr pudră
Mulțumesc
Tot acolo am scris si ca „De obicei, eu rasnesc zaharul in rasnita de cafea pentru ca se topeste mai repede si usor” 🙂