Aluatul de foietaj rapid si vi l-am recomandat ori de cate ori am avut ocazia. Se face usor si este minunat de pufos si gustos. Astazi va aduc aceste cornuri bicolore, facute din acest aluat. Promit ca n-o sa va para rau daca le incercati. La noi n-au mai apucat a doua zi 🙂
INGREDIENTE
- 600 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 1 lingurita sare
- 400 ml lapte
- 200 g unt
- 2 linguri cacao neagra
- 1 ou si 2-3 linguri lapte pentru uns
- ciocolata cu lapte pentru umplutura
Mod de preparare Cornuri bicolore din aluat de foietaj rapid:
Aluat:
Punem faina intr-un castron si amestecam cu drojdia uscata. Facem o adancitura in mijloc si turnam laptele caldut in care am dizolvat zaharul si sarea. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios, pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
- aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare+dospire
Pregatire aluat pentru cornuri:
Aluatul dospit se rastoarna pe masa usor infainata si se imparte in 2 parti egale. In una dintre ele incorporam cacaoa, framantand bine-bine. Fiecare parte de aluat se imparte apoi in 9 bucati aproximativ egale. Fiecare bucata de aluat se intinde intr-o foaie subtire, cat mai subtire posibil si se unge cu unt topit/semisolid. Foile se pun una peste alta pe un platou, ultima foaie ramane neunsa cu unt. Se inveleste totul in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 30 de minute. De preferat ar fi sa-l lasati mai mult, 1 ora.
- lasati deoparte 1 lingura de unt pentru asamblarea finala
Formare cornuri:
Aluatul rece se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie subtire si rotunda, de cca 0.5 cm. Intindem pe rand cele 2 aluaturi, mai intai cel simplu, apoi cel cu cacao. Sau invers 🙂 Le punem una peste alta, nu inainte de a unge cu unt (cel pus deoparte) foaia care va fi dedesubt. Cu un cutit bine ascutit taiem cercul sub forma de raze. Vom obtine 16 triunghiuri. Punem cate-un patratel sau 2 de ciocolata pe baza fiecarui triunghi si rulam strans catre varf.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele si se lasa la dospit cca 30 de minute, in frigider.
Coacere:
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte si se dau la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI