Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 4 oua
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g ciocolata alba
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 250 ml iaurt
- 300 g faina
- 100 ml lapte
- 1 praf de copt
Mod de preparare Chec Tigru:
Topim ciocolata amaruie cu jumatate din cantitatea de unt si lapte. Procedam intocmai si cu ciocolata alba. Lasam la racit.
Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care vom pune zaharul si mixam in continuare pana la dizolvarea acestuia. Adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.
Impartim compozitia in 2 parti.In una vom pune amestecul de ciocolata amaruie,in cealalta amestecul de ciocolata alba.
In centrul formei de chec (eu am folosit o tava 20/20 cm) incepem sa punem cate o lingura de aluat cu ciocolata alba, apoi o lingura din celalalt.
Se coace in cuptorul incins la 180 grade,in jur de 45-50 de minute.
Se portioneaza dupa ce se raceste.
4 comentarii
o felie,please,sunt la cafea!minunat!
Te-as servi cu mare drag Alison daca ar mai fi.Dar s-a terminat demult.De cand am plecat la mare! :))
Te pup!
frumos tigrisor ai facut Miha ! 😀
Multumesc Anastasia! Sa stii ca a fost si bun! 😀