Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

de Miha
324 vizualizări
Pancakes cu sfecla

Desi aperitivele nu sunt punctul meu forte, m-am gandit sa refac reteta acestor Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza. Nu stiu din ce motiv n-am fost prea incantata atunci cand le-am facut prima data. Astazi, dupa reteta Laurei A si impreuna cu ajutorul meu Breville Panini Maker am facut aceste clatite ce le-am devorat de indata. Si asta nu pentru ca imi era foame! :))))

Pancakes cu sfecla

Clatite cu sfecla

Ingrediente

  • 1 sfecla mica de cca 100 g
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 150 g crema de branza Almette

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza:

Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare.

Cum se fac clatitele cu sfecla

Incingem presa Breville Panini Maker. Punem compozitia cu o lingura sau cu un polonic mai mic si nu punem capacul. Cand apar mici bule pe suprafata clatitei o intoarcem pe partea cealalta cu ajutorul unei spatule. Nu este nevoie sa ungem cu ulei presa aparatului Panini Maker Breville.

Cum se fac clatitele pufoase cu sfecla

Scoatem clatitele pe o farfurie si dupa ce s-au racit le ungem cu crema de branza.

Clatite pufoase

Le rulam si le taiem felii groase.

Pofta buna! 😉

Clatite cu sfecla si crema de branza

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Adina 14 august 2015 - 12:22

Arata foarte bine,gustul sa fie pe masura aspectului 🙂

Răspuns
Aquatime 15 august 2015 - 10:03

Par interesante, verificăm și dăm raportul! 😀

Răspuns
Dan 17 august 2015 - 14:52

Since I discovered your blog, I stare for minutes to your beautiful pictures – you’re such an inspiration! Hugs,

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: